Суспільство

Минулого року жителі Житомирської області частіше скаржилися на погане медичне обслуговування

4 March 2016, 12:29

У Житомирській області в 2015 році зросла кількість звернень громадян з приводу неналежного виконання медпрацівниками своїх службових обов’язків.

Про це зазначено в протоколі колегії управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації за підсумками роботи в 2015 році, яка відбулася 26 лютого.

«Зокрема, стурбованість викликає ріст кількості звернень громадян до управління та інших органів влади обласного рівня з приводу неналежного ставлення на місцях медичних працівників до виконання своїх службових обов’язків (+7 або з 41 до 48). З числа звернень цієї категорії 19 (+ 2) звернень про неправомірні дії медичних працівників і 29 (+5) про грубе, формальне ставлення до хворих. Збільшення кількості таких звернень має місце з Ємільчинського, Народицького, Новоград-Волинського (по +1 або з 1 до 2), Коростишівського (+1 або з 2 до 3), Лугинського, Малинського  (по +1 або з 0 до 1) районів, міст Коростеня (+1 або з 3 до 4) та Житомира (+5 або з 12 до 17). Не зменшилося таких звернень з Володарсько-Волинського та деяких інших районів», - йдеться у рішенні колегії.

Також в управлінні охорони здоров’я зазначили, що покращання потребує стан виконавської дисципліни щодо розгляду звернень громадян, виконання доручень і рішень управління охорони здоров’я ОДА в Андрушівській, Бердичівській, Володарсько-Волинській, Ємільчинській, Коростенській, Коростишівській, Лугинській, Народицькій, Овруцькій, Попільнянській, Романівській, Ружинській, Червоноармійській центральних районних лікарнях та в багатьох центрах первинної медико-санітарної допомоги. 

«Керівникам Андрушівської, Бердичівської, Володарсько-Волинської, Ємільчинської, Коростенської, Коростишівської, Лугинської, Овруцької, Попільнянської, Романівської, Ружинської, Червоноармійської центральних районних лікарень та центрів первинної медико-санітарної допомоги провести службові розслідування щодо неналежного виконання рішення колегії  департаменту охорони здоров’я ОДА від 27.03.2015, протокол №2, п.3 та наказу від 30.03.2015 №407. За результатами вирішити питання про притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності та вжити дієвих заходів з метою організації належного розгляду звернень громадян, виконання доручень і рішень  управління охорони здоров’я облдержадміністрації», - зазначається у рішенні колегії

Крім того, в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації пройдуть стажування працівники Коростенської ЦРЛ та Малинського ТМО, на яких покладено службові обов’язки  щодо організації роботи з розгляду звернень громадян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі