Культура

У Житомирі показали, як зброю та амуніцію перетворюють на арт-об’єкти. Фоторепортаж

11 August 2016, 13:38

Мистецький проект «Військово-польовий арт» стартував 11 серпня у Житомирі в «Домі Української культури». Організатори розповіли, що це друге місто, в якому проводять виставку у рамках всеукраїнського туру.

Загалом проект розрахований на два роки і 26 українських міст. У проекті вже взяли участь більше 70 майстрів народної творчості з усіх областей України. Експонатами виставки стали речі, які супроводжували бійців у АТО, а майстри народної творчості перетворили їх на арт-об’єкти.

«Війна – це найгірше, що є у людській цивілізації. Але де б людина не була – чи вона в окопі, чи вона в печері, чи вона на засланні – вона завжди прагне краси. Всі ці речі  доказують, що життя пробивається скрізь через жахи війни», - розповів автор та куратор проекту, рядовий боєць добровольчого ППОП «Київ», віце-президент асоціації «Україна-Франція» Павло Ротар.

На виставці провели майстер-класи від Центру обласної творчості. Майстрині розповіли, що дуже хочуть, щоб зброя, набої, камуфляжна тканина не слугували більше війні, а були лише витворами мистецтва.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі