Місто

У Житомирі відремонтували дитячу поліклініку на Крошні

16 August 2016, 14:03

Дитячу поліклініку на Крошні 16 серпня відвідали міський голова Сергій Сухомлин та заступник мера Матвій Хренов. На ремонт поліклініки витратили понад 800 тис. грн. Результатом задоволені і медики, і пацієнти.

«Помітно, все відремонтували: стіни, кабінети. Все добре. Була радянська поліклініка. Тут було чисто, акуратно, але радянська поліклініка», - розповідає мама пацієнта Ганна Ткачук.

«Тут були проведені роботи по ремонту покрівлі, опалення, освітлення і косметичний ремонт всередині. Ми замінили вікна, з того боку, де було найбільш холодно, ми провели утеплення», - розповів головний лікар Житомирської міської дитячої лікарні Володимир Башек.

Міський голова Сергій Сухомлин розповів про те, яка робота буде проводитися у подальшому.

«Таких філіалів поліклінік цього року зроблено три. Ми далі будемо продовжувати цю роботу, тому що у першу чергу здоров’я дітей - це робота сімейного лікаря. Перший контакт з лікарем і постійний супровід дітей - це найважливіше. На наступний рік ми будемо встановлювати електронну реєстрацію в таких поліклініках, щоб можна було формувати електронну чергу, записуватися через інтернет, підбирати собі зручний час. Цього року у дорослій поліклініці ми встановлюємо 38 комп’ютерів, запускаємо цю програму і на наступний рік вже будемо планувати цю програму по дитячій нашій поліклініці», - сказав Сергій Сухомлин.

«Завданням цих філій є наближення саме дільничного лікаря до кінцевого споживача. І ми це будемо розвивати у цьому році. До кінця року буде відкрито ще дві нові амбулаторії сімейної медицини. Одна з них буде відкрита на Богунії, одна - на Польовій. Там буде проводитися прийом як дорослого, так і дитячого населення. Це повністю нові філіали. яких раніше не було. І їх завдання - це саме дільничний лікар максимально близький до пацієнта. Ні в якому разі не вузькі спеціалісти. тому що це недоцільно у кожен філіал садити вузького спеціаліста», - сказав заступник міського голови Матвій Хренов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі