Місто

У Житомирі визначили переможця конкурсу на кращий сценарій проведення «Свята першого дзвоника»

17 August 2016, 17:40

У Житомирі переможцем конкурсу на кращий сценарій проведення «Свята першого дзвоника» стала ЗОШ №28.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Сьогодні ми визначили переможця конкурсу на кращий сценарій проведення свята до 1 вересня. Хочу одразу зауважити, що голосування за надані сценарії (їх було всього 12), відбувалося «наосліп». В результаті переміг сценарій, наданий ЗОШ №28, який набрав 6 голосів з 10, друге місце поділили між собою сценарії ЗОШ №5 та гімназії №3, які отримали по 5 голосів. Чому, на мою думку, переміг саме цей сценарій. Тут повністю змінена логіка проведення «лінійки». Першачку приділено максимум уваги і йому буде цікаво те, що буде відбуватися. По-друге, його готують до того, що його завданням буде здобуття знань та здобуття навичок. Це саме те, про що говорить нова школа і нова концепція. По-третє, це повністю змінює формат від лінійки до ігрової форми. Сценарій-переможець буде розіслано по всім школам і носитиме виключно рекомендаційний характер, так би мовити орієнтир на формат проведення свята Першого дзвоника. Це означає, що сценарії кожної школи не повинні бути ідентичними, а потребують власного підходу і переосмислення», – написав Матвій Хренов.

У коментарі Житомир.info Матвій Хренов додав, що урочиста лінійка триватиме не більше, ніж півгодини.

«Для мене головним критерієм було те, що в центрі цього свята має бути дитина, а не запрошені гості, які на це свято приходять. Дитині має бути цікаво, тому ми вирішили повністю відмовитися від довгих промов і змістити при цьому акцент на першокласників. Крім того, хронометраж «лінійки» буде обмеженим - не більше півгодини», - сказав Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня влада Житомира оголосила конкурс на кращий сценарій проведення «Свята першого дзвоника».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі