Культура

Під час проведення заходу «Майстерня міста» житомирянам покажуть фільми та проведуть тренінги

30 August 2016, 12:50

У Житомирі з 23 по 25 вересня біля кінотеатру «Жовтень» відбуватиметься культурно-мистецький захід «Майстерня міста».

Проект рішення виконавчого комітету «Про проведення заходу «Майстерня міста» 30 серпня опублікований на сайті Житомирської мерії.

«З метою залучення громадських організацій та мешканців міста до розробки та реалізації інтегрованого плану розвитку міста Житомира, що розробляється в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст України» за фінансової підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) та Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), відповідно до статті 27 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Лейпцігської хартії, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Провести 23-25 вересня 2016 року захід «Майстерня міста» в місті Житомирі.

2.Затвердити план проведення заходу з згідно додатком.

3. Департаменту економічного розвитку міської ради організувати проведення заходу у визначені строки.

4. Управлінню житлового господарства міської ради та управлінню комунального господарства міської ради забезпечити належний санітарний стан в місцях проведення заходу, облаштування території сміттєзбиральними засобами.

5. Управлінню охорони здоров’я міської ради звернутися до департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної адміністрації з метою забезпечення чергування автомобіля швидкої та невідкладної медичної допомоги упродовж проведення заходів.

6. Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради забезпечити організацію та взаємодію із запобігання виникнення надзвичайних ситуацій під час проведення заходів.

7. Управлінню культури міської ради та комунальному підприємству «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради забезпечити підключення до електромережі світло- та звукопідсилюючої апаратури, проектора та екрана від кінотеатру «Жовтень».

8. Управлінню культури міської ради та комунальному підприємству «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської сприяти у використанні екрану для демонстрації фільмів та приміщення кінотеатру «Жовтень».

9. Управлінню по зв’язках з громадськістю міської ради інформувати населення міста через засоби масової інформації про хід підготовки, проведення та результати заходу «Майстерня міста».

10. Управлінню по зв’язках з громадськістю міської ради повідомити Житомирський відділ поліції Головного управління Національної Поліції України у Житомирській області про необхідність забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення заходів», – йдеться у проекті рішення.

Начальник департаменту економічного розвитку Житомирської міськради Микола Костриця розповів Житомир.info, що під час заходу відбуватимуться різні тренінги та майстер-класи.

«Це такий культурно-мистецько-просвітницький захід, спрямований на залучення громадян до життя міста, по суті діалог про різні аспекти, яке має місто, що нам треба спільно робити, аби воно ставало краще. Трьохденний захід буде, в якому кожен день розписаний. Це будуть різні тренінги, майстер-класи, семінари, виступи, які торкаються тих чи інших аспектів життєдіяльності міста: збереження архітектурної спадщини, урбаністика і так далі. Захід буде безкоштовний, буде розклад заходів. Буде виставлений намет великий біля «Жовтня». Запланований і показ фільмів. Так як проект фінансується з GIZ в партнерстві з Німеччиною, то якраз в кінці вересня-початок жовтня проходять дні Німеччини, то можливо, це будуть німецькі фільми, і що стосуються розвитку міста», – розповів Микола Костриця.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі до кінця липня тривав прийом заявок на участь у проекті «Майстерня міста».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі