Місто

Унікальна ситуація в Житомирі: мешканці збирають підписи проти встановлення спортивного майданчика за 1 млн грн

31 August 2016, 16:30

У Житомирі, біля багатоповерхівки на Польському бульварі, місцеві мешканці обговорювали долю майбутнього спортивного майданчика, який вже через два місяці з’явиться у них по сусідству.

«Для жителів ось цих ось квартир, для цих вікон, де маленькі діти, люди похилого віку, інваліди, всі хочуть відпочити – баскетбольний, футбольний (майданчик), закрита за сіткою, буде дуже шум великий створювати для людей. Заняття спортом починаються з п'яти годин до одинадцяти, а після одинадцяти, сказали, якщо будуть шуміти – викликати поліцію, але це не рішення. Це не на місяць, не на два, не на рік – це на все життя», - таку думку висловив місцевий мешканець Андрій Обоскалов.

Чоловік каже: разом із однодумцями вже зібрали більше ста підписів, аби не допустити будівництва майданчика під вікнами. Однак, є і ті, котрі підтримують, аби на занедбаному полі, з обдертими воротами з’явився сучасний майданчик.

«Його треба тільки підтримувати, бо це ж тільки для дітей. Замість того, щоб он діти у нас збираються, вони там те пиво п’ють, курять, збираються,то от хай один хоч прийде, він буде ось на цих тренажерах займатися. Тим більше, коли воно робиться безкоштовно, який тут може бути шум, скажіть?» - дивується місцевий мешканець Володимир Лобас.

На будівництво сучасного спортмайданчика Житомирською міською радою було виділено близько мільйона гривень. Заступник міського голови Матвій Хренов, згадує, як у міську раду неодноразово зверталися з проханнями створити у цьому мікрорайоні спортивну інфраструктуру. А тут, коли є і гроші, і проект – це раптом стало непотрібним.

«Це унікальна ситуація насправді, що ми намагаємось збудувати там великий спортивний майданчик, на якому будуть і поле для міні-футболу, і баскетбольні щити, і тренажери для воркауту, тобто перекладини різноманітні для заняття спортом. Таких майданчиків у цьому році буде збудовано два: на Польському бульварі та в районі вокзалу», - розповідає Матвій Хренов.

Зважаючи на скарги деяких мешканців, в архітектурі пішли їм назустріч – збільшивши відстань між будинком і майданчиком до 30 метрів.

«Ми, по-перше, відразу зміщували майданчик до 20 м, але зважаючи на те, що там уже така ситуація, ще перепланували майданчик і здвинули його на 30 м від житлового будинку, від якого дуже багато звернень. У нас же ж застосовується і покриття сучасне, і огородження, і освітлення. Шумове навантаження тільки від того шуму, який спричиняють діти», - пояснює головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова.

Аби поставити крапку в «спортивно-будівничому» питанні, конфліктуючі сусіди прийшли на прийом до першого заступника міського голови Олексія Ясюнецького.

«Будь-яких підстав для припинення або відтермінування спорудження майданчика немає, державно-будівельні норми дотримані. Разом із тим, сторона, яка проти, вона не позбавлена права звернутись в ДАП щодо перевірки законності будівництва. Власне це ми і порадили незгодним», - прокоментував після зустрічі Олексій Ясюнецький.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі