Культура

Житомирянам показали особливу виставку дітей з навчально-реабілітаційного центру

5 September 2016, 14:27

До Дня Житомира діти з арт-студії «Мері Поппінс» Березівського навчально-реабілітаційного центру Житомирської обласної ради створили художньо-декоративну виставку.

5 вересня на виставці представлено більше 50 робіт у різних техніках: живопис, графіка, мозаїка, нетканий гобелен, паперова пластика та інші.

У своїх роботах діти використали не лише типові фарби, але й нитки, шматки журналів і навіть туалетний папір. Побачити виставку можна буде до 15 вересня у приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича.

«Ці діти усі достойні уваги. Вони випромінюють світло і добро. Я не змогла взяти всі їх роботи на цю виставку, тож обирала з кожної теми по кілька робіт, щоб показати діапазон наших творчих обріїв. Кольорові гами, техніку діти обирають самі. На це і налаштована наша програма. Є діти, які під час загострення своїх хвороб дуже яскраво проявляють свої емоції. Просто якийсь потужний виплеск схованих накопичених емоцій. Вони, певне, навіть самі їх не розуміють, але через творчий процес іде вивільнення тих емоцій, які вони не можуть вивільнити іншим шляхом. Кожна робота – це окремий шедевр. Не можна сказати, що є роботи менш талановиті, або більш талановиті. Кожна творча робота – завжди шедевр, бо це праця душі», - розповіла керівник арт-студії Наталія Семенець.

Фоторепортаж Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі