Події

Житомирські поліцейські виявили у 48-річного чоловіка майже 300 набоїв до автомата Калашникова

16 September 2016, 09:14

Майже 300 патронів калібру 5,45 мм до автомата Калашникова правоохоронці виявили у житомирянина.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Під час проведення профілактичного відпрацювання обласного центру на одній з житомирських вулиць оперативники кримінальної поліції зупинили перехожого, поведінка якого видалася їм підозрілою. Чоловік тримав у руках сумку. В ході поверхневого огляду з’ясувалося, що у місткій ноші знаходилася велика кількість набоїв. За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського відділу поліції. Поліцейські встановили, що затриманим є 48-річний непрацюючий житомирянин. За його словами, сумку з боєприпасами він знайшов у кущах. Загалом поліцейські вилучили 275 патронів калібру 5,45 мм до автомата Калашникова, які нині направлено на експертне дослідження.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування правоохоронці з’ясовують походження такої значної кількості боєприпасів. За чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 3 вересня патрульні, зупинилии на вулиці підозрілого перехожого та виявили під час огляду в його рюкзаку 30 набоїв калібру 7,62 мм.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі