Влада

У Житомирі хочуть зробити платні парковки

16 September 2016, 13:35

У Житомирі хочуть встановити платні парковки та затвердити положення про паркування транспортних засобів.

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту «Про організацію забезпечення паркування транспортних засобів на території міста Житомира», розробленого управлінням транспорту і зв’язку, 16 вересня опубліковане на сайті Житомирської міської ради.

«Метою прийняття зазначеного рішення є встановлення єдиного порядку проведення конкурсу з визначення операторів паркування автотранспорту у м. Житомирі та затвердження положення про паркування транспортних засобів у м. Житомирі з метою обмеження монополізму на ринку послуг з паркування автотранспорту, створення конкурентного середовища та вибір на конкурсних засадах юридичних або фізичних осіб, які спроможні якісно і в повній мірі забезпечувати виконання вимог Правил паркування транспортних засобів , затверджених постановою КМУ від 3 грудня 2009 р. № 1342 III», – йдеться в повідомленні.

На сайті мерії розміщений аналіз регуляторного впливу даного рішення, в якому зазначено, що в Житомирі відсутні документи, які б регулювали паркування транспортних засобів.

«На теперішній час відсутнє затверджене положення про паркування транспортних засобів у м. Житомирі, яке визначало би єдиний порядок організації паркування транспортних засобів на території міста. Також відсутній нормативний документ, який регулював в би порядок визначення операторів паркування та умови проведення конкурсу на надання права експлуатації і утримання майданчиків для платного паркування на території міста Житомира. Проблема поширюється в межах міста і впливає на частину територіальної громади, які мають власний автомобільний транспорт і змушені часто порушувати Правила дорожнього руху при паркуванні його, суб'єктів господарської діяльності, які мають бажання надавати послуги з паркування автотранспорту у м. Житомирі», – зазначено в аналізі.

Положення про паркування транспортних засобів забезпечить благоустрій вулиць і доріг міста, безпеку дорожнього руху та збільшить надходження до міського бюджету.

«Основною метою є затвердження положення про паркування транспортних засобів у м. Житомирі, створення сприятливих умов для забезпечення належного благоустрою вулиць та автомобільних доріг міста, збільшення пропускної спроможності проїзної частини вулиць міста, підвищення безпеки дорожнього руху та дисципліни водіїв, впорядкування транспортних засобів на вулицях міста. Встановлення єдиного порядку проведення конкурсу з визначення операторів паркування автотранспорту у м. Житомирі. Збільшення фінансових надходжень до міського бюджету, обмеження монополізму на ринку послуг з паркування автотранспорту, створення конкурентного середовища та вибір на конкурсних засадах юридичних або фізичних осіб, які спроможні якісно і в повній мірі забезпечувати виконання вимог Правил паркування транспортних засобів , затверджених постановою КМУ від 3 грудня 2009 р. № 1342», – зазначено в аналізі регуляторного впливу рішення «Про організацію забезпечення паркування транспортних засобів на території міста Житомира».

Зауваження та пропозиції до цього проекту регуляторного акту можна надсилати до 17 жовтня 2016 року за адресою: м. Житомир майдан імені С.П. Корольова, 4/2, управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, тел. 47-07-09, е-mail: utz@zt-rada.gov.ua. Також за вказаною адресою є можливість ознайомитись з додатками до проекту регуляторного акту.

Як повідомляв Житомир.info,на вул. Львівській у Житомирі облаштували понад 100 паркувальних місць.Водії нарікають, що вулиця Львівська у Житомирі завузька для двох парковок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі