Культура

У Житомирському драмтеатрі показали, як створюють декорації. Фоторепортаж

22 September 2016, 17:02

Над створенням декорацій для однієї вистави майстри Житомирського академічного українського музично-драматичного театру Івана Кочерги працюють близько місяця, використовуючи для цього підручні матеріали.

Про це Житомир.info розповіла начальник живописно-декораційного цеху облмуздрамтеатру Марина Герасимчук.

«Створення декорацій починається відразу після того, як режисер обрав п’єсу. Потім ми разом обговорюємо, як це втілити. А там уже в процесі роботи починаєш щось собі вигадувати, у ході виконання роботи можуть з’явитися ще якісь ідеї… Це такий неймовірний творчий процес, який важко передбачити. От буває, натхнення приходить спонтанно, а інколи муки творчості можуть тривати й тиждень. Далі малюєш ескіз і визначаєшся, з яких матеріалів будеш виготовляти… А ще обов’язково треба зробити зменшену копію – макет! Узагалі, щоб повністю створити декорацію, треба близько місяця,» – сказала вона.

Часто для створення декорацій і реквізиту у драмтеатрі використовують навіть підручні матеріали, наприклад, будівельний картон. Але геть усіх залаштункових таємниць Марина Герасимчук вирішила не відкривати, аби залишити для глядачів трохи інтриги.

Як повідомляв Житомир.info, майстри декораційного цеху облмуздрамтеатру працювали також і над створенням 4-метрового символу фестивалю «Пісенний Спас», який розміщували на сцені літнього театру «Ракушка», та іншого оздоблення для заходу.

 

Начальник живописно-декораційного цеху Житомирського облмуздрамтеатру Марина Герасимчук 

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі