Місто

З початку вересня на сайті Житомирської міської ради вже зареєстрували 23 електронні петиції

22 September 2016, 17:36

Після літнього затишшя знову активізувалися автори електронних звернень до Житомирської міської ради: зараз на сайті триває збір підписів під 64 петиціями, 23 з яких зареєстровані після 1 вересня.

Проблеми, з якими жителі міста в перший осінній місяць звертаються до влади, найрізноманітніші: встановлення ліхтарів для безпеки дітей за школами №14 та №22; створення музей в приміщенні кінотеатру «Космос»; перевірка кількості і якості харчування у дошкільних навчальних закладах; заборона на виділення земель в лісопаркових зонах під будівництво; з’єднати транспортним сполученням Велику Бердичівську та район мясокомбінату; припинити виділяти кошти з міського бюджету на утримання комунальної газети «Місто»; поставити пам’ятник художнику Миколі Максименку; накласти мораторій на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті; очистка фонтану на Польовій від голубів на ін.

Станом на 22 вересня більше 20% від необхідної кількості підписів набрали лише дві петиції.

6 вересня Ігор Павлович Дейнека подав петицію про впровадження громадських робіт.

«Вз'язку з тим, що накладання штрафів на курців та громдян, викидающих сміття де заманється , фактично не проводится, пропоную, ввести громадські виправні роботи. Насмітив - або штраф або декілька годин прибирання сміття по місту(на вибір)», - йдеться у петиції, яку вже підписали 56 людей.

19 вересня Микола Валерійович Чередник звернувся з пропозицією припинити виділяти кошти з міського бюджету на утримання комунальної газети «Місто».

«У зв’язку з тим, що комунальна газета «Місто» є застарілим засобом комунікації у час цифрових технологій, витрачання бюджетних коштів на її утримання є, щонайменше, неефективним.

Міська рада має сайт, на якому публікуються проекти рішень, рішення, розпорядження, розміщується інформація про діяльність виконавчих органів, міститься довідкова інформація.

Саме сайт є основним механізмом для комунікації між місцевою владою та громадою міста. Виходячи з цього, утримування муніципальної газети є недоцільним.

Також хочу наголосити, що у Житомирі функціонують десятки комерційних ЗМІ, які висвітлюють усю важливу й актуальну інформацію щодо діяльності місцевої влади та інформують громадськість про події у місті.

Натомість, у Житомирі є велика кількість проблемних питань, які потребують негайного вирішення. Але через постійний брак коштів у бюджеті міста вони залишаються невирішеними. Доцільніше спрямувати кошти, які йдуть на випуск комунальної газети, на вирішення таких проблем», - пише автор петиції, піж якою вже стоїть 78 підписів.

22 вересня на сайті з’явилися чотири петиції, які ще ніхто, крім авторі не підписав.

Як повідомляв Житомир.info, електронні петиції Житомирська міська рада почала приймати з 3 листопада 2015 року, за 90 днів треба зібрати 250 підписів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі