Місто

Свято українського коня у Житомирі: виступи каскадерів, дефіле верхи та показові заняття з іпотерапії. Фоторепортаж

24 September 2016, 17:30

Більше тисячі житомирян і гостей міста 24 вересня відвідали благодійний фестиваль «Свято українського коня», що другий рік поспіль відбувався на території технологічного факультету Житомирського агроекологічного університету. Особливістю заходу цьогоріч стали виступи вершників-каскадерів, відзначених королевою Великобоританії.

Про це Житомир.info розповіла голова громадської організації «Берегиня Полісся» Ольга Маньковська.

«Кінь – це благородна і сильна тварина, яка завжди була надійним помічником для людини. Раніше людство здебільшого використовувало фізичну сили коней. Зараз як такої потреби в цьому стає дедалі менше. Тому люди знайшли застосування цих тварин у зціленні хворих дітей під час іпотерапії. Власне, метою фестивалю і є показати, що кінь на сьогодні допомагає людям не стільки фізично, як є для них моральною підтримкою. Особливістю нашого фестивалю цього року стали виступи трьох каскадерів, які показували свої трюки перед королевою Великобританії і вона їх навіть нагороджувала грамотами. Крім житомирян, захід відвідали також і гості з Києва, Бердичева, Черняхова», – сказала Маньковська.

Крім виступів каскадерів, дефіле верхи та показових занять із іпотерапії, під час фестивалю відбувалися благодійна безпрограшна лотерея, платні майстер-класи, а також продаж різноманітних оберегів і сувенірів. Такі види додаткової, оплачуваної, активності організатори передбачили для того, щоб зібрати кошти на подальшу розбудову Центру іпотерапії. Наразі там необхідно звести маніж, де навіть узимку спеціалісти могли би проводити заняття для дітей, хворих на ДЦП, аутизм і таких, що мають сколіоз і мовно-психологічні затримки розвитку.

«За підрахунками фахівців, на будівництво манежу нам треба понад 400 тис. грн. Одною сумою навряд чи вдасться побудувати. Але ми вже побудувати конюшню, бо її там узагалі не було, а лише «голий» каркас. А зараз уже починаємо робити манеж. Хоча б дах хочемо звести, бо зараз почнеться негода і ми муситимемо переривати заняття через це», – пояснила керівник Центру іпотерапії та директор благодійного фонду «Берегиня Полісся» Олеся Марчук.

У святі організатори задіяли близько десяти коней різних порід, зокрема – це були українські верхові та гуцульські коні, яких до Житомира привезли з Києва та з Закарпаття.

Як повідомляв Житомир.info, фестиваль дерунів у Коростені відвідали більше 50 тисяч туристів.

Фотозона фестивалю – композиція «Солом’яний кінь», створена колективом комунального позашкільного закладу «Обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської облради.

 

Ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

Депутат Житомирської обласної ради Рустам Раупов (ліворуч)

Директор благодійного фонду «Берегиня Полісся» Олеся Марчук під час дефіле верхи на коні

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі