Суспільство

На фестивалі дерунів у Коростені зібрали 27 тис. грн для учасників АТО

11 September 2016, 13:32

Під час благодійних заходів у рамках VIII Міжнародного фестивалю дерунів, який 10 вересня відбувся у Коростені, організатори зібрали 27 тис. грн.

Про це 11 вересня у коментарі Житомир.info розповів голова оргкомітету фестивалю Олександр Дзиґа.

За рахунок цих і спонсорських коштів придбають мобільну котельню для бійців 13-го десантно-штурмового батальйону 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади.

 «За рахунок благодійного аукціону та і благодійної лотереї було зібрано 27 тис. грн, які будуть добавлені, і ми купуємо за 270 тисяч котельню для 13 батальйону на зиму. Решту коті додає Коростенський завод теплотехнічного обладнання, який і виготовляє ці котли. Це буде ціла мобільна котельня», – сказав він.

Разом із тим він уточнив, що фестиваль загалом відвідали більше 50 тисяч осіб, а на приготування дерунів кухарі витратили 35 тонн картоплі.

«Було 230 «точок» із приготування та продажу дерунів, і в загальному було витрачено десь 35 тонн картоплі. Даних, скільки дерунів було приготовлено і продано, у нас немає. Ми беремо дані по «точках», бо у кожного (кухаря) деруни різні. Загалом, фестиваль відвідало майже 50 тисяч людей», – додав Дзиґа.

Як повідомляв Житомир.info, ціни на деруни під час фестивалю були від 10 грн за порцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі