Культура

У Житомирі на один день хочуть відкрити виставку експонатів із усіх музеїв області

27 September 2016, 12:13

У Домі української культури протягом 29 вересня діятиме одноденна виставка «Житомирщина туристична. Музеї», приурочена до Дня туризму. На ній планують представити експонати з музеїв, які працюють в усіх районах Житомирщини.

Про це у коментарі Житомир.info 27 вересня розповіла завідувач відділом досліджень об’єктів культурної спадщини та роботи з музеями області Житомирського обласного краєзнавчого музею Софія Ігруніна.

«Ми запросили всі райони, де є музеї, але поки не знаємо, чи зможуть вони приїхати. Це залежатиме від транспорту, адже їм треба везти експонати. Але серед тих, які точно будуть, – це Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука, Червоноармійський районний художній народний музей «Пулинські барви» з виставкою художника Дзюбенка, буде експозиція з «Ремісничого двору». Також буде представлений музей поліції Житомирщини. А взагалі ми запросили Баранівський, Коростишіський, Лугинський, Радомишильський народні краєзнавчі музеї, а також працівників музею із села Терехове Бердичівський район. Археологічну колекцію обіцяють привезти з Олевського музею, яка виставлялась у Київському національному музеї. Завтра (28 вересня, – ред.) ми вже будемо монтувати експозицію, а 29-го буде вже її відкриття і презентація. Виставка триватиме один день – 29 вересня. Відкриття орієнтовно відбудеться все ж о 12:00, а не о 10:00, як це заявлено в афішах, бо можемо не встигнути все розмістити, якщо вранці приїдуть працівники музеїв із районів», – прокоментувала Ігруніна.

Як повідомляв Житомир.info, у приміщенні колишнього ресторану «Смоленськ» відкрили патріотичну виставку «Обійми війни», присвячену учасникам бойових дій в зоні АТО.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі