Влада

Відбулось перше засідання конкурсної комісії з обрання директора Централізованої бібліотечної системи Житомира

3 October 2016, 14:20

В управлінні культури Житомирської міської ради 3 жовтня відбулося перше засідання конкурсної комісії для обрання директора комунального закладу «Централізована бібліотечна система».

До конкурсної комісії увійшло 9 осіб, у складі яких представники управління культури міської ради, управління освіти та фахівці бібліотечної справи. На першому засіданні члени обрали голову конкурсної комісії, нею стала Наталія Марчук. Також, оголосили трьох претендентів на вакантну посаду: Дмитра Камінського, Жанну Франчук та Ларису Харчук. На розгляд комісії кожен із кандидатів подав свій проект бачення розвитку бібліотечної справи у місті. Члени комісії певні, що перший відкритий конкурс на посаду директора комунального закладу поліпшить якість роботи місцевих бібліотек.

«Ми сподіваємось, що це буде якісніше, тому що, якщо раніше запроваджувалась контрактна система, то це не було конкурсу. Бібліотечна система, сьогодні, вона потребує своєї реформації, реконструкції. тому, що ті часи вже минули, коли не було доступу до літератури - це можна було взяти тільки у бібліотеці. Сьогодні Інтернет, сьогодні багато ЗМІ, які доносять інформацію до людей. Тому і бібліотека має функціонувати вже по-новому, і в нових умовах, і розвиватися. І конкурс – це дуже добре, тому що кожен подає своє бачення, і вже комісія може обрати найкращий проект, найкращу реалізацію, і потім – це не просто проект. Далі ми маємо слідкувати за його виконанням. Ця людина не просто написала, виграла конкурс, «ура», сіла і далі сидить. Ні, вона має цей свій проект реалізувати впродовж років на своїй посаді. Тому, що в подальшому, навіть, не буде сенсу розглядати ту кандидатуру знов на посаду», - каже заступник начальника управління культури Наталія Марчук.

Серед головних вимог конкурсної комісії до претендентів – налагодження співпраці бібліотек із закладами освіти.

«Головні вимоги – це співпраця бібліотек, які підпорядковані управлінню культури і наших закладів освіти, не тільки загальноосвітніх навчальних закладів, але і дошкільнят. Там є батьки, громадськість, які теж заінтересовані. Сьогодні дуже мало літератури, яку можуть придбати самі батьки, бабусі і дідусі. Тому ми заінтересовані в тому, щоб найбільше було співпраці», -  розповідає завідувач науково-методичного центру управління освіти міської ради Тетяна Мяновська. 

Друге засідання конкурсної комісії відбудеться 5 жовтня. На якому кандидати на посаду представлять свої проекти, а комісія, шляхом голосування, обере переможця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі