Культура

Житомиряни зможуть відвідати онлайн Литовський музей етнокосмології

4 October 2016, 15:05

Житомирський музей космонавтики ім. С. П. Корольова став першим партнером Музею етнокосмології в Литві щодо запровадження інтерактивного відео-мосту, завдяки якому відвідувачі обох закладів в режимі реального часу зможуть «відвідати» їх.

Про це Житомир.info 4 жовтня розповів ініціатор проекту, керівник фірми «Ekspo Balta» Саулюс Валюс.

«Цей проект придуманий під час роботи над створенням нової експозиції в Музеї етнокосмології в Литві. Ми шукали якісь оригінальні способи та підходи зацікавити відвідувачів, заманити їх і зробити так, щоб вони побільше запам’ятали зі свого візиту. І тоді виникла така іде, що потрібно використати технологія реального маніпулювання відеокамерою через відстань. Ми подумали, що треба встановити одне обкладення в Литві, в головному музеї, а далі шукати партнерський музей, аби з Литви маніпулювати камерою з Житомира. Що виходить: відвідувач у Житомирі раптом відчуває себе не лише відвідувачем музею в Житомирі, а й відвідувачем музею в світі. У майбутньому буде підключено більше музеїв і можна буде обрати не один музей і «покататися» з камерою тими музеями, до яких людина, можливо, інколи й не потрапить. З іншого боку, так, то дуже важливо, що зараз можна зайти на сайт будь-якого закладу і ознайомитися з усією інформацію, але ефект приступності це не замінить. І в цьому оригінальність нашої ідеї», – пояснив він.

Наразі компанія Саулюса Валюса веде перемовини щодо встановлення в них камер ще з чотирма музеями – у Південній Кореї, Японії, Італії та Сполучених Штатах Америки. У житомирському ж музеї система запрацює протягом місяця.

Фото Анни Максимової

Як повідомляв Житомир.info, у житомирському Домі української культури відкрили виставку «Житомирщина туристична. Музеї», де представлені експонати із 23-х музеїв області.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі