Місто

Житомирські школярі, які взяли участь у V спартакіаді, мріють про військову кар’єру

6 October 2016, 14:47

Близько двохсот учасників вишукувалися на стройовому плацу Житомирського військового інституту, аби взяти участь у V Спартакіаді з військово-патріотичного виховання серед школярів. Урочистості традиційно розпочалися підняттям державного прапора. Не обійшлося і без показових виступів курсантів інституту.

Начальник Житомирського військового інституту Олександр Левченко зазначає: вишкіл проводять задля формування почуття патріотизму та заохочення молоді до військової професії.

«Ми запрошуємо всіх до себе, ми готові представити всю можливу базу: навчальну, спортивну, для того, щоб молодь, не тільки Житомирщини, а і всієї України збиралася тут. Ми забезпечуємо спортивні снаряди, необхідну матеріальну базу для того, щоб проводити такі заходи. Я іще раз щиро підкреслюю, що саме такими заходами формується, у тому числі, патріотизм, формується почуття причетності до захисту своєї Батьківщини, ось через такі військово-патріотичні заходи», - зазначає начальник Житомирського військового інституту Олександр Левченко.

Серед учасників патріотичних змагань - і десятикласник Антон. Хлопець зізнається: захоплюється військовим спортом, тому над участю у змаганнях довго не роздумував.

«Для мене - це саме задоволення, тому що це іде як військовий спорт, в мене плани є на воєнну, і це, мабуть, мені колись пригодиться. Хочу стати солдатом високомобільних десантних військ України, служити своїй країні і захищати її», - зізнається учень Житомирського міського колегіуму Антон Бурлаков.

Шістнадцятирічний Владислав теж хоче бути військовим. Адже певен: нині це не лише почесно, а й популярно.

«Буду поступати в ХУП - Харківський університет повітряних сил і далі буду займатися спортом. У мене тато військовий, теж буду військовим. Бути військовим зараз популярно», - каже школяр Владислав Шавурський.

Під час змагань учасники спартакіади боротимуться за першість у стрільбі, бігові на різних дистанціях та у вправності на перекладинах.

Як повідомляв Житомир.info, 27 серпня 2016 року 120 курсантів Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова урочисто присягнули на вірність українському народу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі