Культура

У Житомирі відкрили виставку, де представили 30 портретів бійців, волонтерів та активістів

10 October 2016, 17:42

«Людина – серце України» - виставка під такою назвою, 10 жовтня,  стартувала у Домі української культури в Житомирі.

Волонтер і художник Ігор Сень представив 30 своїх робіт виконаних у техніці сухого пензля, на яких зображені військовослужбовці, волонтери та громадські активісти.

З 2014 року Ігор Сень допомагає українським бійцям, які воюють на сході, неодноразово бував у зоні АТО. Кілька місяці тому він вирішив намалювати тих, з ким познайомився у зоні бойових дій, у соцмережах знаходив фотографії і змальовував. Так і з’явилася ідея виставки.

На відкриття завітали друзі Ігоря Сеня, для багатьох з них стало сюрпризом побачити на виставці свій портрет.

«Чесно кажучи, я вперше бачу свої портрети, мені подобається, цікаво, це в березні місяці було. На початку березня я передавала на 42-й батальйон машину тоді, ми були задоволені, щасливі, все добре пройшло, така фотографія вийшла. Мені дуже подобається Галя Алмазова, цей портрет - це Галя - копія, один в один. Така, як вона є», - ділиться враженнями волонтер Юлія Толмачова.

«Ці портрети - це реальні люди, це реальні люди, які воювали, які допомагали, які живі, деякі з них вже загинули за нашу Батьківщину, за наш народ. Ми починали розробляти цей концепт «Людина - серце України» для того, щоб показати, що найголовніше для нас, українців, це люди, які живуть на цій землі», - розповідає співорганізатор виставки Михайло Козаков.

У Домі української культури виставка триватиме до 21 жовтня. Далі портрети планують представити в Одесі та Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі