Політика

Житомирські депутати не захотіли виділяти політичним партіям комунальні приміщення в оренду за 1 гривню

13 October 2016, 16:09

Депутати не підтримали пропозицію виділяти за 1 гривню приміщення для розміщення політичних партій, фракції яких обрані до Житомирської міської ради.

Питання розглядалося на сесії міської ради 13 жовтня.

«Розмір річної орендної плати за оренду нерухомого майна становить 1 грн на рік для розміщення політичних партій, фракції яких обрані до міської ради, на площі не більше як 50 кв. м», - зазначається у проекті рішення.

Бюджетна комісія рекомендувала «відмовити» політичним партіям у пільговій оренді.

«Я не знаю, як інші фракції виходять з цього питання, а наша фракція фінансується з власної кишені. Я прошу вас не підтримувати пропозицію бюджетної комісії, а проголосувати за те, як це викладено в проекті рішення», - закликала Наталія Леонченко, голова фракції Опозиційного блоку.

Депутат від ВО «Свобода» Сергій Онищук зауважив, що деякі партії під час минулих каденцій «нахапались комунальних приміщень».

«Нехай міська рада займається добробутом громадян, а не добробутом політичних партій», - сказав Онищук.

Мер Сергій Сухомлин нагадав, що в минулій каденції партіям виділялись приміщення під офіси, а потім вони приватизовувались.

Пропозицію «відмовити» поставили на голосування, але вона не набрала достатньої кількості голосів - 15 «за».

Після обговорення інших пропозицій проект рішення поставили на голосування «в цілому», але депутати його не підтримали. Після цього проголосували за повернення до розгляду цього питання, виключили пункт про політичні партії і прийняли проект рішення в цілому – «за» 30 із 34 присутніх.

Питання про оренду приміщень партіями збираються доопрацювати та розглянути на наступній сесії міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2016 року Житомирська облрада надала ветеранській організації, у якої висіли портрети Сталіна і Леніна, приміщення за 1 гривню на рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі