Суспільство

Програма лікування варикозу без операції у центрі «Відновлення»

17 October 2016, 10:03

Від роботи судин залежить «самопочуття» інших органів і систем. Якщо страждають вени, то це стосується не тільки ніг. Згодом у судинах можуть сформуватися тромби, які загрожують життю.

Чому виникає і як лікується варикоз? Що таке пінна склеротерапія та радіочастотна абляція? На ці та інші запитання відповів судинний хірург центру здоров’я «Відновлення» Юрій Свідерський.

На жаль, не існує препаратів, мазей, примочок, а також дієти або трав, які б повернули зруйнованій вені колишній вигляд. Образно кажучи, немає прального порошку, що перетворює розірваний трикотаж в цілий. Варикоз виникає через вроджену слабкість судинної стінки.

Особливо уразливі вени у людей, чиї ноги часто відчувають перевантаження – це продавці, перукарі, робочі цехів, солдати та хірурги. Тобто варикоз може бути викликаний тривалою статичною позою стоячи. Частіше хвороба зустрічається у жінок, тому що під час вагітності зростаючий плід тисне на судини, і в венах різко підвищується тиск. Генетична схильність також має величезне значення.

— Як проявляється варикоз, які бувають стадії захворювання? Запитує Надія з міста Бердичів, 30 років.

Продовжує Юрій Юрійович: «Перші симптоми варикозу вен проявляються відчуттям тяжкості в литках, жар, набряки ніг під кінець дня, а на шкірі проявляється ледь помітна синя та червона судинна сітка (зірочки).

Друга стадія захворювання ретикулярного варикозу – зміна кольору внутрішньо шкірних вен, які стає видно неозброєним оком. На цьому етапі людина часто відчуває судоми та свербіння в ногах. На шкірі можуть виникнути великі бурі плями, які згодом можуть призвести до поступового розвитку дерматитів.

Третя стадія супроводжується болем, якщо на цій стадії не розпочати лікування, то може утворитися тромб, який цілком вірогідно просунеться по судинах вгору, що спровокує важкі ускладнення, або смерть людини».

— Анна Юріївна з Житомира, 57 років. Який досвід виконання хірургічних маніпуляцій у лікаря?

Судинний хірург, Свідерський Юрій Юрійович, розповідає: «З 2007 року займаюсь оперативною флебологією, провів понад 700 оперативних втручань на венах.

Наразі практикую у своїй діяльності новітні ефективні методики лікування варикозу – це метод пінної склеротерапії, хірургічний лазер, та лікування за допомогою радіочастотної абляції». Продовжує лікар: «Головною перевагою використання таких методів є уникнення операції, тобто ми не вибиваємо людину з соціальної колії».

— Ірина з Житомира, 39 років. У мене на стегнах синя сіточка, вона мене не турбує, але виглядає не привабливо. Як можна її позбутися?

Маленька вена з часом буде збільшуватися. Венозна сіточка (ретикулярний варикоз) – це теж прояв варикозного розширення вен. Воно не загрожує життю, але доставляє психологічний дискомфорт, та й виглядає не красиво.

В нашому центрі, розповідає лікар, проводиться лікування за допомогою склеротерапії – в капіляри вводиться препарат, поширюючись по вені в обох напрямках піна витісняє застояну кров, відновлюючи косметичну привабливість кінцівки. Також у кабінеті краси застосовують лазерну терапію при ретикулярному варикозі.

— Валентина з Коростеня. Мені вже за 60, на одній нозі висить венозне «гроно»,і маю артрит колінних суглобів.Ноги болять так, що я практично не виходжу на вулицю. Як мені можна вилікувати ці захворювання?

Складно, але можливо. У нашому центрі лікують дану проблему без операційного втручання. Новітня ефективна методика під назвою радіочастотна абляція (облітерація) вен. В основі методики лежить застосування струму радіочастотної енергії, яка потрапляє в порожнину вени за допомогою спеціального катетера. Процедура полягає у нагріванні стінок судин, вен струмом. Відбувається процес, при якому судини склерозуються, тобто стають не помітними й зникають. Принцип видалення вени схожий зі склеротерапією, але на відміну від неї радіочастотна абляція вен більш складна процедура, яка гарантує повне лікування варикозу.

Щодо артриту, ми також можемо Вам допомогти позбавитись від болю. Ортопед – травматолог у своїй практиці застосовує ін’єкційні та апаратні процедури, а саме: гіалуронова кислота, ортоплазма, лазер високої інтенсивності, міостимуляція та мультитейпування суглобів. В комплексі проведені процедури у центрі «Відновлення» дозволяють зняти біль, запалення та повернути об’єм рухів.

Переваги лікування у центрі «Відновлення»:

  • Висококваліфіковані лікарі;
  • Якісне апаратне обладнання;
  • Використання новітніх ефективних методик;
  • Мінімальна болючість проведення процедур;
  • Відсутність операції.

Адреса центру здоров’я «Відновлення»: м. Житомир, вул. Любарська, 4

Тел: (0412) 46-40-73; (068) 073-58-60; (098) 662-72-22

www.cabinetcrasu.com.ua

www.reabilitacia.zt.ua

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Ліцензія № 659 від 8 жовтня 2015 року

Судинний хірург центру здоров’я «Відновлення» Юрій Свідерський

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі