Культура

Школярів із Житомирської області запрошують стати учасниками кінофестивалю «ЖУК»

17 October 2016, 14:47

Житомирський учнівський кінофестиваль «ЖУК» розпочинає третій сезон і запрошує до участі школярів з усієї області. Десятикласниці Марія та Христина вже мають досвід участі у фестивалі. Впродовж минулого навчального року вони знімали фільм, який увійшов до числа переможців. Тепер дівчата готуються знімати чергову короткометражку для цьогорічного фестивалю і планують обрати професію, пов’язану зі сферою кіно. А ще зізнаються, процес зйомок виявився складнішим, ніж здавалося на перший погляд.

«Там всі ролі змішані, дехто був і режисером, і актрисою. Я була актрисою другого плану, це дуже важко, я не думала, що це настільки важко, тому що це дуже складно не помічати камеру і говорити не награно», - розповідає переможниця кінофестивалю «ЖУК» Марія Ткачук.

«У мене вийшло так, що я була і сценаристом, і акторкою, і режисером. Сценарій основну частину я написала, але коректували ми всі разом і це було дуже класно, дуже цікаво, тому що ми дійсно працювали як одна команда», - каже переможниця фестивалю «ЖУК» Христина Гриб.

Попри те, що організатори провели низку майстер-класів з акторської майстерності, основ режисури, відео зйомок та монтажу, школярі розповідають про труднощі, з якими вони зіштовхувалися у процесі роботи.

«Ми вчилися всьому, у нас була дівчинка, яка фотограф, знімати - це зовсім інше. Вона вчилася разом з нами, монтаж - це взагалі геніально, ми скачали відео у YouTube, дивилися, як там і одразу робили», - розповідає переможниця фестивалю «ЖУК» Анна Хоменко.

Цього року організатори очікують, що участь у фестивалі візьме ще більша кількість школярів, які порадують цікавими короткометражками.

«Тема фестивалю в цьому році у нас «Моя сила - сім'я». Ми побачили з командою, що дуже важлива тема зараз - сім'я і насправді варто згуртувати учнів саме навколо цієї теми. Також ми знімаємо певні рамки в цьому році у нас немає такого обмеження, що може від 1 школи приймати участь 1 фільм. Це може бути декілька фільмів важливо щоб діти зібралися в команду, вибрали людину — керівника команди яка буде відповідати, і можуть вже подавати свої фірми на роботу», - розповів керівник проекту Богдан Яремчук.

Вже найближчим часом організатори оголосять про початок реєстрації. За перемогу школярі будуть змагатися в 11 номінаціях, а переможців оголосять навесні 2017 року під час церемонії нагородження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі