Події

У Житомирській області поліцейські затримали на «гарячому» копачів, які видобули майже 6 тонн піску

18 October 2016, 09:12

У Новоград-Волинському районі поліцейські зафіксували незаконний видобуток піску на полі неподалік с. Гульська. На місці події затримано двох жителів райцентру та вилучено екскаватор-навантажувач й автомобіль ЗІЛ.

Про це Житомир.info 18 жовтня повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Поліцейські Новоград-Волинського відділу виїхали на місце події для перевірки інформації про нелегальну копальню піска. На відстані близько кілометра від с. Гульська вони виявили техніку, за допомогою якої і проводився незаконний видобуток. Екскаватор якраз вантажив пісок у кузов ЗІЛа: за попередніми оцінками, близько 6 тонн уже знаходилось в автівці. За кермом навантажувача, як згодом з’ясувалось, перебував 53-річний житель райцентру, а машини – 63-річний звягельчанин. Затримані та їх транспортні засоби були доставлені до відділу поліції для подальшого з’ясування всіх обставин. Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 239-1 (Незаконне заволодіння грунтовим покривом (поверхневим шаром) земель) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються обмеженням або позбавленням волі на термін від 2 до 5 років з конфіскацією знарядь та засобів заволодіння. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2016 року у селі Улянівка Житомирського району екологи разом з СБУ припинили незаконний видобуток піску.

Фото з сайту ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі