Політика

Завдяки ініціативі «Об’єднання «Самопоміч» в облраді закупили 36 слухових апаратів для дітей

26 October 2016, 10:15

Діти з вадами слуху зможуть почути всю красу навколишнього світу. 36 слухових апаратів вдалося закупити завдяки ініціативі фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді. Так, депутат Євгеній Жабокрицький порушив тему на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення. Спільно з керівництвом управління охорони здоров’я Житомирської ОДА розробили комплексну програму, що дозволила закупити 36 слухових апаратів. А почалося все з бажання Євгенія Жабокрицького допомогти одній дівчинці.

Батьки 4-річної слабочуючої Валерії Адамчук хотіли збирати кошти на слухові апарати за допомогою скриньок. Євгеній Жабокрицький як волонтер у рідному Попільнянському районі збирав різні суми, допомагаючи всім соціально незахищеним верствам, найперше дітям-сиротам, учасникам АТО. До нього долучаються багато небайдужих однодумців. Однак Євгеній знає, наскільки тяжко збирати кошти таким шляхом. Тому депутат вирішив узяти питання допомоги Валерії на себе.

Євгеній як представник соціально відповідального бізнесу разом з дружиною Лілією, зокрема, втілюють проект «Соціальна кава». 100 % коштів, виручених від продажу кави, направляють на допомогу тим, хто потребує.

«Я сказав родині Адамчуків, що ми самі будемо збирати для них кошти, починаючи з кави. Також я піду по бізнесменах тощо. Але паралельно з цим зайшов до начальника управління охорони здоров’я ОДА Олександра Торбаса. Треба віддати йому належне, що ми відразу порозумілися», - розповідає Євгеній Жабокрицький.

На жаль, держава не виконує у повному обсязі зобов’язання щодо підтримки дітей з вадами слуху як і малечі з іншими подібними проблемами. Тому очікувати на безкоштовний слуховий апарат для дітей не приходиться.

«Однак Олександр Торбас сказав, що він готовий за моєї підтримки, тим паче що я є членом медичної комісії, розробити відповідний проект рішення і знайти можливість не одній дитині допомогти, а комплексно значно більшій кількості дітей», - веде далі Євгеній Жабокрицький.

Таким чином розробили комплексну програму, спочатку заклали суму в 100 тисяч гривень. Порозуміння у колег депутатів знайшли відразу і на медичній комісії підняли суму вдвічі. На сесії депутати проголосували. Однак ще кілька місяців Євгеній Жабокрицький контролював, аби всі кошти надійшли за призначенням.

«Медична сфера – це така прірва, куди можна КамАЗ грошей перевести і загубити його в ту саму секунду, як тільки перевів. Але від того, що я пресингував дуже жорстко всі щаблі проходження цих коштів, контролював їх від А до Я, у фіналі маємо те, що ми в обласній дитячій лікарні одягнули цій дівчинці 2 апарати. І ще 34 апарати дочікуються інших діток. Таким чином ми хотіли допомогти одній дитині двома апаратами, а вдалося закупити ще 34», - розповідає Євгеній Жабокрицький.

Голова фракції “Об’єднання “Самопоміч” в обласній раді Віталій Ейсмонт наголошує, що депутати фракції завжди порушують актуальні проблеми різних напрямків і доводять свої ініціативи до результату.

“Наші депутати дуже відповідально ставляться до соціальних проблем. Намагаємося допомогти і особисто, а якщо є змога, то більш комплексно. Залучаємо до вивчення проблем експертні середовища і разом шукаємо рішення”, - підкреслив Віталій Ейсмонт.

Прес-служба фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі