Влада

Викладачки житомирського ліцею звинуватили директора в порушенні законів про працю і розтраті благодійних внесків

26 October 2016, 17:33

Скандал, який виник у Житомирському професійному ліцеї легкої промисловості, обговорювали в обласній раді на депутатській комісії з гуманітарних питань під головуванням депутата облради Олени Галагузи. Дві викладачки ліцею повідомили про зловживання директора ліцею.

«Директором у цьому ліцеї є Старинець Олег Ігорович. Він цинічно порушує законодавство про працю у ліцеї. Директор змушує нас читати за нього пари. Звісно, це на безоплатній основі. У нас були і є наразі працівники, які числяться, які отримують заробітну плату, але вони не приходять на роботу, не відвідують її, лише лежать трудові книжки. Хотіла б зазначити, що працюємо ми в жахливих умовах, у мене в кабінеті грибок, у ліцеї є миші, є щурі, з якими боротьба абсолютно не ведеться. З дітей щороку збирається 300 грн. Крім того, вони одноразово сплачують 500 або 800 грн залежно від професії, на яку вступають. Не завжди ведеться розрахунок, куди ці гроші йдуть, у мене були ситуації, коли директор приходив і казав, дай мені 1000 грн, 500 грн з тих дитячих коштів. Я давала, чеків ніяких не було. Крім того, я можу свідчити, що кошти, які здавали діти, вони йшли особисто Олегу Ігоровичу на молоко, сир, як це не дивно звучить. Ці молочні продукти централізовано довозять до нашого закладу. Мені сказала заступник директора з навчально-виробничої роботи, що він ніколи не платить зі своєї кишені за ці продукти. Завжди тільки з дитячих грошей», – розповіла викладач історії Житомирського професійного ліцею легкої промисловості Олена Остапенко.

Її слова підтвердила майстер виробничого навчання Олена Григоренко.

Директор ліцею Олег Старинець також прийшов на комісію, щоб відповісти на звинувачення.

«Гроші дійсно ми збираємо, пропонуємо на загальних ліцейних зборах з батьками і дітьми, я завжди перед тим, як озвучувати їм цю інформацію, прошу у них пробачення. За себе, за державу, за ту ситуацію, в якій опинилася сьогодні освіта. Стосовно витрат, є довідки, які знаходяться, є заяви батьків, які дозволяють ці кошти брати на рекламу, на придбання паперу, на придбання інших витратних матеріалів. Є чеки, які використовувались, тобто я за кожну копійку можу відповісти», – сказав Олег Старинець, також він підтвердив, що іноді викладачі таки заміняли його, але це відбувалося без примусу.

Оскільки ліцей перебуває у власності обласної ради, а фінансує його міська рада, комісія доручила міському та обласному управлінням освіти провести комплексну перевірку.

«Перевірка буде, тому що є офіційне звернення і офіційна перевірка буде виїжджати. В плані розвитку професійно-технічної освіти він буде чи об'єднаний з кимось, чи взагалі закритий, тому що в тих умовах, в яких він існує зараз, він функціонувати не може», – сказав начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Вадим Калінін.

Викладачки, які заговорили про проблему, зазначили, що більше не бажають працювати у цьому навчальному закладі. Якщо перевірка підтвердить порушення у роботі директора, йому загрожує звільнення.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі