Місто

Юні житомирські художники показали владі, яким має бути «Сучасний Житомир»

31 October 2016, 18:25

Яким юні житомиряни бачать майбутнє міста презентували 31 жовтня під час відкриття виставки листівок на теми «Житомир сучасний» та «Житомир 2030». Усі роботи були створені під час «Майстерні міста», у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні». До участі у конкурсі запрошували усіх бажаючих житомирян, але на подив організаторів найактивніше на таку ініціативу відгукнулись діти. На зображеннях можна побачити казкових звірів, звичні житомирські пейзажі та фантастичні поєднання непоєднуваних на перший погляд речей, але подекуди в дитячі малюнки вкладено зовсім не дитячий зміст.

«Я намагалась зобразити зустріч минулого з майбутнім. Це не є минуле і це не є майбутнє. Це є якийсь баланс між ними. Я вважаю, що наше місто повинне триматись у цьому балансі. Чому саме цей камінь, бо я вважаю, що це не просто камінь. Це частина нашої історії. Таких каменів не дуже багато не лише в Україні, не лише в Житомирі, але і у всьому світі. Тільки чомусь Стоунхендж відомий по всьому світу, а наш житомирський – ні», - розповідає історію своєї роботи художниця Єлізавета Юзепольська.

У міській раді переконують, у своїх роботах юні художники не просто показали свою фантазію чи талант, а вказали в якому напрямку дорослим необхідно розвивати Житомир.

«Дітки, яким жити в цьому місті, в Житомирі, якраз вони нам дали своє бачення міста Житомира. Не такого який він зараз. Ось вулиця Михайлівська, вона різнобарвна, вона виблискує всіма барвами веселки і це здорово насправді. Діти хочуть показати нам, дорослим, куди нам необхідно рухатися і в якому Житомирі вони хочуть жити», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«На мій погляд це класні роботи, бо саме проект наш орієнтований на Житомир 2030. Це діти, які вже через 15 років не будуть дітьми. І саме їм жити і творити Житомир, тому їх бачення сьогоднішнє і їх бачення майбутнього –  це діагностика. Навіть, якщо тут є проблемні роботи, то це значить, що дітям вже болить те, як ми живемо. Але якщо вони демонструють це і сміливо говорять про певні проблеми, то це класно», - переконаний директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

Поки листівки із малюнками юних житомирян придбати не можна, але вже зовсім скоро їх можна буде замовити в інтернет-магазині.

«Листівки будуть випущені магазином, окремі листівки. Ми зараз ведемо переговори, тому що авторське право має бути дотримано. Всі діти мають отримати певні гонорари за свої роботи. В магазині будуть представлені роботи окремих дітей і їх можна буде придбати», - представник магазину авторських листівок фотографів та художників Житомира Тетяна Пелех.

Триватиме виставка дитячих робіт до 14 листопада. Переглянути малюнки можна буде на другому поверсі приміщення Житомирської міської ради.

Фоторепортаж про відкриття виставки дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі