Культура

Виставка білоруської художниці у Житомирі: слов’янська міфологія, пейзажі та портрети у стилі ню. Фоторепортаж

1 November 2016, 14:23

У Житомирі 1 листопада відкрили персональну виставку білоруської художниці Юлії Нявейки «Бурштиновий дощ», присвячену слов’янській міфології та жінкам.

Більше 30 тематичних картин і близько десятка пейзажів представили організатори у приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича.

Більшість робіт – графічні, в приглушених тонах і зображають жінок.

«Зазвичай жінок пишуть чоловіки. А я – такий невеликий виняток. Дуже люблю писати жінок. Це прекрасно, дуже цікаво. Жінки всі своєрідні, у кожної свій образ. Всі представлені тут роботи написані з натури. Кожен образ – це реальна людина. Іноді я спочатку пишу портрет, а під нього вже щось додумую, а іноді спочатку виникає задум, і під нього я обираю людину», – розповіла Юлія Нявейка.

У художниці на рахунку вже більше десяти персональних виставок у Білорусії, проте перша персональна виставка за кордоном відкрилася саме в Житомирі. Молода мисткиня родом із нашого обласного центру – тут жила її бабуся, тому символічно, що міжнародні персональні виставки вона розпочала звідси.

Як повідомляв Житомир.info, у міськраді 31 жовтня відбулося відкриття виставки робіт учасників конкурсу зі створення серії листівок «Житомир сучасний» та «Житомир 2030».

 

Авторка робіт – білоруська художниця Юлія Нявейка

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі