Суспільство

Житомирських школярок не вчитимуть сімейним цінностям за «посібником середньовіччя»

1 November 2016, 17:38

Міністерство освіти й науки України скасувало дозвіл на використання в школах посібника з домострою під назвою «Сімейні цінності», який, поміж іншого, навчав жінок не сперечатися в розмові з чоловіком.

Про це 1 листопада на своїй сторінці у Facebook  написала радник Міністра освіти і науки України Іванна Коберник.

«Скасовано дозвіл на використання в школах посібника домострою і середньовіччя, який з 2013-го року викладався в деяких школах під вивіскою «факультатив для 8-9 класів «Сімейні цінності». Про це сьогодні повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Відповідний лист розіслано в регіони. Також міністр доручила перевірити всі навчальні курси, підручники і посібники на наявність дискримінаційних норм», - написала радник міністра.

Вона також додала, що «Міністр доручила розробити нове Положення про грифування підручників та навчальних курсів і запропонувати нові механізми, які б підвищили відповідальність членів комісій, що надають грифи і рецензентів (нагадаю, рецензентами «Сімейних цінностей», де справжня жінка ніколи не сперечається, були два доктори наук). Після цього треба переобрати всі комісії. Зараз вони існують аби як, бо це навантаження на громадських засадах», - вважає Коберник.

Вона переконана, що працювати в комісіях хочуть або ті, хто або сам пише підручники-посібники, або ті, хто «допомагає іншим входити на цей смачний ринок обсягом в 9 млн споживачів».

Тему недосконалості «Сімейних цінностей» минулого тижня підняли столичні журналісти.

«Школярів вчать, що жінка має доглядати за чоловіком, який ніколи не помиляється», - у статті під таким заголовком наводяться витримки з посібника для 8-9 класів про те, що "завдання жінки полягає в тому, щоб подобатися чоловікові, і саме тому вона повинна намагатися бути привабливою для нього" та що "справжня жінка ніколи не сперечається, не доводить, не намагається керувати ситуацією, оскільки знає, що все в світі створено для неї, для реалізації її бажань і мрій. А швидкість реалізації її бажань залежить від якості простору, яке вона формує повагою і любов'ю до себе і чоловіка, який втілює її бажання і мрії".

Як повідомляв Житомир.info, у 2016-17 навчальному році вчителям в методичних рекомендаціях вперше нагадали: дітей необхідно хвалити частіше, ніж виправляти помилки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі