Політика

Організатори концертів у Житомирі зобов’язалися більше не привозити артистів, які виступали на території Росії

7 November 2016, 12:11

У Житомир більше не привозитимуть артистів, які виступають у Росії під час війни.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

«Житомирські активісти наполягали скасувати концерт Потапа і Насті Каменських, запланований на 8 листопада 2016 року в нашому місті. Після довгих перемовин свободівців Юрія Бовсуновського, Віктора Брокарєва, Олега Черняховича з організаторами, вони (організатори) зобов’язались більше не привозити у Житомир артистів, які виступають у Росії чи на окупованій українській території під час війни», - йдеться у повідомленні.

Проте організатори просили дати можливість провести концерт 8 листопада, аби, за їх словами, не порушувати громадські права шанувальників гурту, які розкупили вже більше 90% квитків.

«В умовах російсько-української війни частина українського шоу-бізнесу зайняла проросійську позицію і продовжує робити спільний бізнес з країною-окупантом. Вони беруть активну участь у святкуванні російських імперських дат, пропагують російський імперський світогляд і сприяють русифікації українського інформаційного простору.

Виступи українських артистів у Росії та на окупованих територіях не додають їм симпатій в Україні.Кожен артист, як персона публічна, що має вплив на думку оточуючих, повинен мати громадянську позицію й перш за все, захищати національні інтереси країни, громадянином якої він є. Такі концерти, в тому числі й завтрашній, є ганьбою для нашого міста», – зазначив свободівець, депутат облради Юрій Бовсуновський.

Як повідомляв Житомир.info, 24 жовтня концерт Світлани Лободи у Житомирі охороняли поліцейські.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі