Культура

У Житомирі Борис Ревнівцев презентував книгу «Алгоритм успіху» та розповів про Центр реалізації особистості

9 November 2016, 11:56

8 листопада в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася презентація книги Бориса Ревнівцева «Алгоритм успіху». На захід завітали рідні, друзі, колеги. Перед присутніми в актовій залі виступили запрошені та сам автор книги.

«Дійсно, подія не пересічна. Борис Олександрович переключився в дуже серйозну тему педагогіки. Всі свої ідеї він відпрацьовував і в школах міста Житомира, там де у нього була можливість в форматі факультативу спробувати їх перекласти на нову методику. Те, що увійшло в книгу «Алгоритм успіху» – по суті не досвід Ревнівцева, а інноваційно-освітня технологія, яку можна будь-якому педагогу, тренеру, безпосередньо потім використовувати і адаптувати під ті завдання, які він виконує. Книга ця побувала на міжнародній виставці інновацій, яка була в Києві, і я думаю, що весною, 2017 року ми вже запропонуємо відповідну номінацію, щоб вона стала уже «достоянием общегосударственным». Раджу цю книгу почитати всім, адже це тренажер для емоцій, розуму, для будівництва власної траєкторії життя», - сказав ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ігор Смагін.

«Передісторія цієї праці є в тому, що ми багато років тому говорили з Ревнівцевим про досвід, який він має знайти. Я хочу привітати свого друга, з цією працею, з тим, що його думки, інтелектуальні зусилля вже зафіксовані і оформлені в форматі книги. Це дійсного його авторська монографія, яка говорить про те, що досвід конкретний вже має підґрунтя і все це виходить для того, аби цей досвід реалізувати. Це гарний внесок в нашу педагогічну копилку», - сказав начальник управління освіти Житомирської міськради Валентин Арендарчук.

Головна мета книги «Алгоритм успіху» полягає у формуванні розуміння людиною можливості самостійно керувати власним і навколишнім життям, постійно змінювати його на краще.

«Я дякую всім тим, хто знайшов можливість прийти і почути про презентацію книги. Хочу подякувати тим людям, без яких ця книга практично не народилася б. Чому? Вони підтримували, і не давали піти в сторону. І навіть тоді, коли я засумнівався один раз в необхідності цієї роботи, то мені сказали : «працюємо далі».

Всі наші проблеми виникають від того, що ми не завжди усвідомлюємо той шлях, яким ми рухаємося, і часто це нас заводить не туди. Кожен хоче бути успішним, щасливим, але по визначенню американського психолога Маслоу, «лише 1% на землі повністю самореалізує себе». Саме головне – зрозуміти, що відбувається в нашій душі. Для цього ми хочемо, аби в Житомирі був Центр реалізації особистості, який допоможе знайти своє призначення кожному.

Дуже тяжко самому шукати свій шлях, я це пройшов, і це мене надихнуло на створення цього видання. Ця книга відпрацьована на спорті, на бізнесі, потім це була адміністративна робота, потім це було узагальнення, літературна робота. На кожне з цих видів діяльності для мене головне було не виживання, а випробовування цього шляху, цих методів, цих принципів, які дозволяли мені досягати певних успіхів. «Алгоритм успіху» закладений в нас природою, інакше б ми просто не вижили б в цьому житті. Але більшість людей цей алгоритм успіху не усвідомлює. І у зв’язку з цим ефективність його не дуже висока. Проблема у нас ще в тому, що ми слухаємо будь-кого, крім себе. Треба зазирнути в себе, там все є!», - сказав Борис Рєвнівцев.

Варто зазначити, що сьогодні метод самореалізації «Алгоритм успіху» почав викладатись в Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти та в окремих загальноосвітніх школах області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі