Місто

У Житомирі вперше вирішили до оплати робіт перевірити якість нового асфальту

16 November 2016, 14:53

Чи витримані будівельні норми під час укладання асфальту та чи добросовісно підрядники виконали реконструкцію доріг та тротуарів на Польовій перевіряли у середу, 16 листопада. Після численних скарг місцевих мешканців та депутатів контрольно-аналітичний центр міської ради замовив спеціальну експертизу.

«Виникла необхідність в тому, щоб провести дослідження саме якості проб асфальту, який був покладений на прибудинковій території. З цією метою було замовлено експертизу, лабораторні дослідження в Київського ДП «Дорцентр» при «Укравтодорі», які мають сертифіковану відповідну лабораторію. Замовили експертизи, де буде досліджено якість і будуть розставлені всі крапки над відповідними зауваженнями, претензіями. Буде видно. Такі проби, наскільки мені відомо, не проводились жодного разу, тому це буде певною точкою відліку як для підрядників, так і для замовників, міської ради. Щоб ми в подальшому розуміли з ким працюємо і як витрачаються бюджетні кошти», - розповідає начальник контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради Валентина Козяр.

Якщо ж результати експертизи вкажуть на порушення технологій виконання робіт, то міська влада не розраховуватиметься за ремонт доріг та тротуарів на Польовій.

«Місяць тому робоча група, об’єднана з депутатських комісій, виїжджали і перевіряли стан робіт. Він був незадовільний, ви теж тоді були присутніми і ми давали коментарі, який був покладений асфальт, як були зроблені бордюри. Було дуже багато зауважень. На сьогоднішній день вони не були виправлені. Тому сьогодні береться аналіз, проводиться експертиза і якщо ми отримаємо негативний результат, то однозначно кошти не будуть сплачені. Житомиряни і громада мають знати, що це є їх бюджетні кошти, а міський голова і депутати за це відповідають. Або вони мусять переробити роботу, або, якщо ні, то вони мусять повернути кошти, попередню оплату, яку вони отримали. Ніхто не буде підписувати акти про прийняття робіт і сплачувати, якщо воно є незадовільним», - переконує секретар міської ради Наталія Чиж.

Усього експерти планують взяти 10 проб на вулицях Кондратюка, Космонавтів, Кибальчича та Ціолковського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі