Місто

Після реєстрації КП житомирський Центр захисту тварин зможе надавати послуги іншим містам, вже є усні домовленості

23 November 2016, 13:03

Минулого тижня у Малині відбувся круглий стіл, на якому говорили про безпритульних тварин у місті: відлов, стерилізацію та карантинування.

Про це пише сайт Малинської міської ради.

За словами міського голови Олексія Шостака, ніхто до цього часу не займався обліком ареалів найбільших скупчень безпритульних тварин.

«Справа, звичайно, не з простих і без допомоги малинчан не обійтися. Було б добре, якби до цього долучилися депутати, адже кожен з них знає свій округ. Стерилізацію тварин можна виконувати на базі нашої лікарні ветеринарної медицини, але як здійснювати відлов? Є й інший варіант. Новостворений житомирський Центр захисту тварин з 2017 року надаватиме теж послуги по стерилізації тварин в містах області. Поки що тільки Малин та Коростень виявили бажання проводити у себе в містах заходи по стерилізації з залученням цього Центру», - йдеться у повідомленні.

Керівник Центру захисту тварин Олександра Мельник розповіла Житомир.info, що після того, як буде створене нове комунальне підприємство, вони зможуть співпрацювати з іншими містами області.

«Зараз ми готуємо документи на найближчу сесію, і у нас буде окреме комунальне підприємство. І коли ми зареєструємося, звісно ми будемо підписувати всі інші документи. У нас є попередня усна домовленість з Коростенем та Малином. Це все планується, обов’язково, з нового року, тому що нам ще потрібно отримати ліцензію для ветеринарних послуг, а ми зараз її не оформлюємо, тому що ми оформлюємо нове комунальне підприємство. Я сподіваюся, що під кінець року у нас все буде оформлено. З початку наступного року ми оформимо ветеринарну ліцензію і будемо працювати та надавати ветеринарні послуги у нас в місті, і співпрацювати з областю», - розповіла Олександра Мельник.

Як повідомляв Житомир.info, майже 2 місяці тому в Житомирі запрацював Центр захисту тварин, працівники якого стерилізували та вакцинували 440 безпритульних собак. Також на сайті житомирського Центру захисту тварин можна розмістити оголошення про зниклих домашніх улюбленців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі