Місто

Влада Житомира хоче збільшити термін оренди приміщення в будинку на Пушкінській, який є пам'яткою архітектури

6 December 2016, 16:59

Приватному підприємцю, якому в жовтні цього року дозволили ще 5 місяців орендувати приміщення в будинку на вул.Пушкінська, 8 «з попередженням про розірвання договору оренди», хочуть продовжити оренду майже на три роки.

Відповідний проект рішення виконкому опублікований на сайті міської ради 6 грудня.

«Внести зміни в додаток 1 до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради, а саме п. 2 викласти в такій редакції: «2. Надати дозвіл на укладання договору оренди нежитлових приміщень площею 161,6 кв.м. за адресою вул. Пушкінська, 8 терміном два роки одинадцять місяців фізичній особі – підприємцю Федорко В.А. для розміщення офісу з орендною платою 32 грн. 35 коп. за 1 кв.м. без ПДВ за базовий місяць розрахунку. Орендар зобов’язаний протягом року, з дня прийняття даного рішення, здійснити реставрацію та оздоблення фасаду орендованих нежитлових приміщень, розташованих у будинку, що є пам'яткою архітектури місцевого значення, у відповідності до чинного законодавства.» У разі невиконання орендарем умов, вказаних у пункті 1 даного рішення, комунальне підприємство «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради повинно вжити заходів щодо дострокового розірвання договору оренди відповідно до чинного законодавства», - йдеться у проекті рішення.

У рішенні міськвиконкому, пункт, який хочуть змінити виглядав так: «Терміном на п’ять місяців, з попередженням про розірвання договору оренди, у зв’язку з невиконанням, орендарем, взятих на себе зобов’язань: фізичній особі – підприємцю Федорко В.А. нежитлових приміщень площею 161,6 кв.м за адресою вул. Пушкінська, 8 для розміщення офісу з орендною платою 32 грн. 35 коп.».

Як повідомляв Житомир.info, приміщення в будинку №8 на Пушкінській в березні цього року було в переліку об’єктів комунального майна, які орендатори хотіли викупити через «поліпшення». Офіс на вул.Пушкінська, 8 загальною площею 161,6 кв.м. підприємець орендував з вересня 2015 року (ринкова вартість об’єкту оренди – 307 тис. 990 грн, річна орендна плата – 56 тис. 566 грн. За кілька місяців Федорко встиг провести поліпшення на 116 тис. грн - 37,4% (майже 80% суми – вартість замінених вікон та дверей) і потрапив у список тих, хто подав документи на приватизацію комунального майна. У затвердженому на сесії міськради 6 вересня в переліку об’єктів, які підлягають приватизації в 2016-2017 роках, приміщення за адресою вул.Пушкінська, 8 вже не було. 

Будинок на Пушкінській, 8

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі