Події

Інтернет-шахраї видурили у жителів Житомирської області 55 тис. грн

10 December 2016, 11:25

9 грудня до Ємільчинського та Попільнянського відділень поліції звернулись двоє громадян із заявами про ошуканство за схожих обставин. Обидва чоловіки намагались придбати трактори, а натомість втратили власні заощадження: один 20 тис грн, другий – 35 тис. грн.

«27-річний житель селища Яблунця Ємільчинського району розповів поліцейським, що за номером телефону, розміщеному в оголошенні на відомому інтернет-ресурсі, зв’язався з продавцем на ім’я Віталій і домовився про купівлю трактора МТЗ-82. Чоловік назвав номер банківського рахунку і попросив внести 20 тисяч гривень передоплати за техніку, що заявник і зробив. Однак ні того дня, а події розгортались 6 грудня, ні наступного продавець більше на зв’язок не виходив. У схожу ситуацію потрапив і 35-річний житель Попільнянського району. Чоловік через той же сайт 7 грудня намагався купити трактор «Булат» і перерахував на вказаний рахунок 35 тисяч гривень, проте після цього таємничий продавець на ім’я Микола на телефонні дзвінки не відповідає», – йдеться у повідомленні.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють обставини та особи ошуканців, водночас застерігаючи жителів області від сумнівних фінансових операцій і он-лайн покупок на значні суми

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року поліцейські Житомирського відділу поліції викрили 23-річну жительку обласного центру, яка, створивши віртуальний Інтернет-магазин дитячих речей, дурила жителів України.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі