Місто

Столична комісія забракувала всі 9 проб нового асфальту на Польовій у Житомирі

12 December 2016, 11:33

 Жодна із 9 відібраних проб новоукладеного асфальту на Польовій у Житомирі не відповідає встановленим нормам щодо якості.

Такого висновку дійшла комісія Київського ДП «Дорцентр» при «Укравтодорі», - повідомив 12 грудня сайт Житомирської міської ради. 

«У кожного із підрядників  жодна проба по показнику, який відповідає за те, як довго мешканці будуть користуватись рівними та якісними дорогами біля своїх будинків - «Коефіціент ущільнення» - не відповідає встановленим нормам», - каже начальник контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради Валентина Козяр.

 «Зерновий склад» асфальтобетону лише у двох пробах відповідає передбаченим будівельними стандартами нормам.

Крім  недотримання  якісного складу  фізико-механічних властивостей асфальтобетону, дослідження показали, що в окремих випадках є факти і недотримання технологічних норм щодо товщини покриття. У звіті йдеться, що товщина 9 кернів із 27 була менша від товщини, передбаченої проектною документацією, - інформує міськрада.

«Житомирський міський голова Сергій Сухомлин наголосив на тому, що жодна фірма-підрядник, яка укладала асфальт на Польовій, не отримає бюджетних грошей за неякісну роботу», - зазначає прес-служба мерії і цитує міського голову:

 «Я не дозволю витрачати бюджетні гроші на халтуру. Місто готове платити тільки за якісну роботу. Житомиряни не мають страждати через людей, які постійно шукають наживи на бюджеті».

Нагадаємо, 20 вересня 2016 року депутати Житомирської міської ради, реагуючи на скарги жителів, перевірили і забракували ремонт асфальту і бордюрів на вулицях Кондратюка, Кибальчича та Селецькій. Після перевірки житомирських депутатів підрядники переробили пандуси на Польовій.

Як повідомляв Житомир.info,  в листопаді 2016 року, після численних скарг місцевих мешканців та депутатів, контрольно-аналітичний центр міської ради замовив спеціальну експертизу асфальтного покриття на Польовій. 

Фото з сайту Житомирської мерії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі