Події

СБУ викрила фірму, яка у великих об’ємах незаконно видобувала пісок поблизу села в Житомирській області

12 December 2016, 17:11

Поблизу села Розкидайлівка Коростишівського району Житомирської області приватне підприємство видобувало пісок у промислових масштабах.

Про це 12 грудня написав сайт Служби безпеки України.

«Приватне підприємство, що самовільно видобувало пісок у промислових масштабах, викрила у Коростишівському районі Житомирщини Служба безпеки України спільно з поліцією та Державною екологічною інспекцією. Піщаний кар’єр був облаштований зловмисниками поблизу села Розкидайлівка на землях лісового фонду Шахворостівського лісництва», - інформує СБУ.

У середині 2015 року рішенням Житомирської обласної ради ця земельна ділянка площею 39,4 га справді була передана видобувному підприємству у користування, - зазначається на сайті. Але у квітні 2016 року за позовом прокуратури Вищий адміністративний суд скасував рішення облради як протиправне та повернув землю до комунальної власності.

Нанесена навколишньому середовищу шкода та збитки державі уточнюються у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України, - інформує СБУ.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році нардеп від Радикальної партії звинуватив депутата Житомирської міськради Пухтаєвича у незаконному видобутку піску на території Житомирської області. Улітку 2016 року після поста у Facebook житомирські правоохоронці затримали КамАЗ з піском.

Фото прес-служби СБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі