Політика

На одній із дільниць на виборах ОТГ у Житомирській області члени комісії дозволили виборцям голосувати без паспортів

18 December 2016, 14:55

18 грудня на Зороківській дільниці №181143, де відбуваються вибори до Вільської об’єднаної територіальної громади Черняхівського району Житомирської області комісія дозволила виборцям голосувати без паспортів.

Про це пише сайт ОПОРИ.

«На Зороківській дільниці №181143, де відбуваються вибори до Вільської об’єднаної територіальної громади Черняхівського району, спостерігачі ОПОРИ виявили протокол, відповідно до якого комісія своїм рішенням дозволила голосувати виборцям без паспортів.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що згідно з ч. 2 ст. 3 Закону України «Про місцеві вибори» документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України), а ч. 7 ст. 77 цього Закону передбачає пред’явлення документа виборцем при проведенні голосування.

На дільниці №180078, що у селі Озеряни Баранівського району, кабіна для таємного голосування розташована так, що з вікна можна побачити, за кого голосують виборці. Після зауваження спостерігачів ОПОРИ комісія закрила вікно шторою», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, громадянська мережа ОПОРА зранку зафіксувала декілька порушень на виборах в ОТГ у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі