Культура

Заслужений художник України Василь Кондратюк отримав відзнаку «Честь і слава Житомирщини»

26 December 2016, 14:40

Заступник голови обласної ради Максим Вілівчук нагородив почесною відзнакою художника Василя Кондратюка, завітавши на його ювілейну виставку.

Про це повідомляє сайт Житомирської облради.

«У художньому салоні маестро зібрав свої кращі роботи, деякі з яких були удостоєні міжнародних премій. Маючи визнання в Україні та за кордоном, відомий живописець тепер отримав і найвищу відзнаку Житомирщини. Нагрудний знак «Честь і слава Житомирщини», в розробці дизайну якого брав участь Василь Кондратюк, був вручений йому за значні особисті заслуги у сприянні культурного розвитку області, за високі досягнення у професійній діяльності та вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей», - йдеться у повідомленні.

«Нарешті людина, котра брала безпосередню участь у розробці відзнаки обласної ради «Честь і слава Житомирщини» отримала її як підтвердження любові та поваги до себе та своєї багаторічної творчості. Василь Кондратюк по праву є гордістю нашої Житомирщини і його безцінний внесок у культурний розвиток області та України увійде в історію. Ми пишаємось нашими земляками», - сказав Максим Вілівчук.

Довідково: Василь Іванович Кондратюк – Заслужений художник України, член Національної спілки художників України, голова Житомирської обласної організації національної спілки художників України. Автор герба м. Житомира, автор-розробник нагороди Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини», автор ілюстрацій літературних творів Житомирських письменників, лауреат премій ім. Л. Українки та «Смарагдова ліра» Державної прикордонної служби, лауреат премії «Міжнародної художньої виставки пейзажу» ім. А.Куїнджі та ін.

Як повідомляв Житомир.info, президент присвоїв житомирському художнику звання «Народний», а 4 працівникам культури дав «Заслужених».

Фото з сайту Житомирської облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі