Місто

Тепло для «галочки»? Як у Житомирі працюють офіційні пункти обігріву в ЖЕКах

6 January 2017, 14:17

Різке похолодання прийшло у Житомир. Синоптики прогнозують до 17 градусів морозу вдень і до 26-ти вночі. Рятуватися від холоду міські чиновники пропонують у 13 пунктах обігріву, які розміщені у ВЖРЕПах. Перелік адрес є на сайті міської ради.

6 січня Житомир.info вирішив відвідати два пункти обігріву, які знаходяться в центральній частині міста.

Вирушаємо у ВЖРЕП №3 по вул.Мала Бердичівська, 4. У порожньому коридорі не знаходимо інформації про те, що тут можна зігрітися. Кабінет директора – зачинений.

Щоб дізнатися, які послуги тут може отримати людина, яка потерпає від холоду, йдемо кабінетами, але працівники знизують плечима, розбігаються і не відповідають на запитання. Від диспетчера дізнаємося, що тут таки є пункт обігріву. 

«Диван он на виході і чай зробимо. Тільки у нас в тому кабінеті чайник. Чай є», - говорить диспетчер Оксана Березіна.

У пошуках чайника йдемо з кабінету в кабінет, але безрезультатно – так і не знаходимо працівника, який може приготувати чай людині, яка прагне зігрітися.

Далі прямуємо у ВЖРЕП № 8. Він знаходиться за адресою: вул.Київська, 43 – неподалік Житнього ринку.

«У нас? Пункт обігріву? Тут нема», - спершу відповідають на наше запитання працівниці, яких зустрічаємо у коридорі.

Пункт обігріву тут є і ним вже навіть встигли скористатися люди – запевняє керівниця ВЖРЕПу №8 Світлана Півоварова.

«Якщо людина приходить до нас, у нас всі знають, куди йти. Приходять сюди у приймальню, наливаємо ось чай, є печиво. До речі, щойно пішла від нас жінка з дитиною: напоїли її чаєм і дали дитині цукерочку. Вона не безхатченко, просто дуже змерзла, була на базарі, мабуть приїжджа. Ми напоїли її чаєм та й усе. У нас зараз йде ремонт, але ми всіх запрошуємо», - говорить Світлана Півоварова.

Сьогодні ВЖРЕП №8 працює до 17.00, а у суботу, 7 січня – до 12.00, але тут переконують – охочі зможуть зігрітися у будь-який час доби.

«І сьогодні, і завтра і післязавтра ми будемо працювати. Ми працюємо цілодобово. На вулиці буде пониження температури до -26, тому ми всі будемо на роботі», - запевнила Світлана Півоварова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі