Культура

У Житомирі відбувся обласний дитячий фестиваль автентичних колядок та щедрівок «Янголи віншують»

14 January 2017, 16:05

«Янголи віншують» - саме під такою назвою в Житомирському Свято-Михайлівському соборі 14 січня 2017 року пройшов другий обласний дитячий фестиваль автентичних колядок та щедрівок. Як народився фестиваль, його засновниця Ангеліна Нестерова, згадує і сьогодні.

«Я таку фразу гарну почула – «янголи віншують» і подумала, хто ж ці янголи, як не діти. Це всього лише другий фестиваль, сподіваюсь він буде жити й далі. Це ж чудово, коли діти прославляють Господа нашого Ісуса Христа: вони вітають, віншують господаря, господиню, діток. Вони несуть радість, тепло і світло іншим людям. Христос народився! Славімо його!», - розповідає керівник зразкового фольклорного гурту «Джерельце» Ангеліна Нестерова.

У заході взяли участь місцеві хорові студії, ансамблі та 14 фольклорних колективів з різних куточків Житомирщини. Виступаючі запевняють: такий фестиваль – це досвід і стимул творити далі.

«Кожен виступ є досвідом для молодших учасників нашого колективу. Вони всі хочуть, всі просяться на концерт, виступати. Це стає вже модно, актуально, уже не дивляться на нас вовком, коли ми йдемо. Кажуть: молодці і це вже якось стимулює до праці», - каже учасниця фольклорного дитячого ансамблю «Ордана» з м. Новоград-Волинський Марія Дудник.

Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору тішиться, що сьогодні до храму прийшло сотні людей, які не просто в молитві, а через пісню – щедрівку звертаються до Бога. Отець Богдан певен – це і є духовна підтримка.

«Ми прославляємо Бога щедрівками і колядками. Дуже добре, що багато колективів із області приїхали, що це розвивається. Маємо надію, що на наступний рік буде більше колективів. Для прихожан - це є також велика духовна підтримка», - зазначив настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору о. Богдан Бойко.

Опісля, учасники заходу щедруючи пройшлися Михайлівською та продовжили співанки на головній сцені міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі