Місто

Через ожеледицю у травмпункт першої житомирської лікарні щодня приходять десятки пацієнтів

16 January 2017, 16:26

У приймальній травматологічного відділення першої центральної міської лікарні не проштовхнутись. Серед травмованих як молодь, так і пенсіонери. Люди бідкаються: поки їх оглянуть, зроблять знімок та дадуть висновок по травмі, доводиться висидіти у черзі не одну годину.

«Дуже довго чекала, великі черги, людей багато. Йшла на роботу, хоч і знала, що дуже слизько, що треба бути обережнішою і все одно умудрилась впасти, бо дуже слизько, дороги не посипані», - каже Наталія Шевчук.

«Йшла, підсковзнулась і впала. Вже тиждень пройшов, але думала пройде, компреси робила, але не проходить, тільки гірше і гірше. Думаю піду, хай хоч знімок зроблять, подивляться», - зізнається Марія Татуревич.

Із забоями руки та ноги звернувся до лікарні і студент Дмитро.

«Йшов до магазину, наступив на лід, нога підвернулась і я впав», - розповідає Дмитро Заєць.

Хлопець відбувся пошкодженням зв’язок і в гіпсуванні, каже лікар, немає потреби. Проте, так пощастило не всім. У спеціальній кімнаті медсестри готуються накладати гіпс травмованій жінці.

«Замочується у водичці, розкладаємо, розтираємо. Тоді ватку зверху ложим, щоб гіпс не прилипав до ноги. Раніше потрібно було бинт пересипати сипучим гіпсом, а зараз, як кажуть, ідемо вперед. Набагато зручніше та якісніше», - говорить молодша сестра відділення травматології ЦМЛ №1 Юлія Лисак.

Завідуючий відділенням травматології першої міської лікарні розповідає: сьогодні до них звернулось 25 осіб, 14 з яких отримали травми саме на вулиці. Не зважаючи на кількість хворих, лікар переконує: цей показник не є критичним.

«Не можна сказати, що у зв’язку з зимою є якесь масове поступлення хворих. Так, у більшості хворі травмуються 60 - 80 відсотків на вулиці, але тим паче за вчорашній день було всього 35 звернень, із них 20 було вуличних. На сьогоднішній день з дев’ятої ранку звернулось 25 осіб, із них постраждалих на вулиці було 14. Люди від 18 років і до абсолютно похилого віку. Є абсолютно різні травми від незначних амбулаторних пошкоджень до травм, які потребують стаціонарного лікування і подальшого оперативного лікування», - зазначає завідуючий відділенням травматології ЦМЛ №1 Володимир Мордюк.  

Щоб уникнути травм, медики радять бути обачними під час ходьби, не поспішати та дотримуватись елементарних правил безпеки.

Як повідомляв Житомир.info, з початку року до лікарень Житомирської області з вивихами, розтягненнями та переломами потрапили 22 дитини.
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі