Місто

Житомирські комунальники випробували новий реагент для очистки доріг від снігу

20 January 2017, 17:35

Житомирські комунальні служби випробували реагент бішовфіт для очистки доріг від снігу.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

«У Житомирі бішофітом комунальники просипали два мости у напрямку Чуднова та Бердичева. Реагент відмінно справився зі снігом. Бішофіт може ефективно розтоплювати сніг навіть при -20 градусів. Після розтоплення снігу бішофіт запобігає утворенню льодового покриву», - йдеться у повідомленні.

Загалом комунальники закупили 8 тон реагенту для проведення експерименту по очищенню міських доріг. Цієї кількості хімічної речовини вистачить для очищення 36 кілометрів дорожнього покриття.

«Ми вперше застосували хімічний реагент бішофіт для очищення доріг від снігу. Він зарекомендував себе з позитивної сторони. На мостах де було застосовано реагент асфальт повністю очистився від снігу. Впродовж багатьох років ми піднімали питання його використання. Цей засіб набагато дорожче ніж піщано-сольова суміш, яку ми використовуємо на даний момент. Ми також вивчили питання з екологічністю. Відповідно до висновку екологів ми можемо використовувати даний препарат без обмежень. Він не впливатиме на зелені насадження, автомобільне покриття», – сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Бішофіт – чистий природний протиожеледний реагент у формі кристалів, який застосовується для зимового прибирання і захисту доріг та вулиць від снігу, ожеледі, снігопадів у діапазоні температур до -20 градусів. Він швидко проникає крізь товщу льоду, вимагає мінімальних нормо-витрат, тривалість активної дії – до 24 годин.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 16 одиниць техніки були задіяні для прибирання вулиць Житомира від снігу.

Фото з сайту Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі