Місто

Заступник мера Житомира про наслідки отруєння в гімназії: станом на вечір 22 січня у лікарнях залишилося 8 дітей

22 January 2017, 18:55

Станом на вечір 22 січня у лікарнях залишилося 8 учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23.

Про це повідомив заступник мера Житомира Матвій Хренов.

«Стан справ в міській лікарні на 18.00: виписано 6 дітей, продовжують лікуватися 5 дітей», - написав Хренов на своїй сторінці у фейсбук.

В коментарі Житомир.info Матвій Хренов уточнив, що ще троє учнів гімназії знаходяться на лікування в обласній дитячій лікарні, тобто всього на стаціонарному лікування перебуває 8 дітей.

Крім того, фахівці вже взяли необхідні проби на дослідження.

«Фахівці лабораторного комплексу Житомирського відділу Держпродспоживслужби провели дезінфекцію та взяли всі необхідні аналізи. Також зразки води на аналіз взяли представники водоканалу. Після дезінфекції в гімназії вже провели генеральне прибирання і завтра, 23 січня, проведуть повторне. Причина отруєння поки не відома, завтра чекає інформацію», - сказав Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, на ранок 21 січня 13 учнів різних класів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 госпіталізовані з ознаками харчового отруєння. Міська влада спочатку хотіла з понеділка, 23 січня, закрити лише їдальню навчального, але згодом з’ясувалося, що зафіксовані випадки отруєння дітей, які не харчувались в їдальні, тому всю гімназію закривають на дезінфекцію. Житомирською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням у місцевій гімназії, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 КК України. На ранок 22 січня в міській дитячій лікарні знаходилося11 учнів гімназії №23.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі