Місто

З бюджету Житомира планують виділити 15 млн грн на придбання техніки для прибирання доріг і тротуарів

25 January 2017, 13:49

На тротуарах в Житомирі давно не асфальт, а кучугури снігу та лід. Ідучи містом, люди раз по раз підсковзуються, тому змушені рухатися обережно та повільно.

Житомирський міський голова пояснює: так сталося, бо коли випав сніг, комунальні служби не впорались із прибиранням тротуарів, тому і утворилась ожеледь. Каже: щоб виправити ситуацію, навіть застосували спеціальну хімію, та вона не дала бажаного результату. Тепер, щоб прибрати тротуари від льодового покриву, потрібно застосовувати спеціальну техніку, якої в місті немає. Залишається одне - чекати потепління.

Сухомлин також розповів про 15 мільйонів гривень на закупівлю нової спеціальної техніки для прибирання доріг і тротуарів взимку та влітку.

«Ми проґавили момент, коли потрібно було їх прибрати, а прибрати їх потрібно було, коли ішов сніг. Після того, як утворилася ожеледь, прибрати їх дуже важко. Ми навіть застосовували хімію бішофіт, вона не працює, коли утворився льодовий покрив. Сьогодні (25 січня – ред.) відбудеться засідання, і з сьогоднішнього вечора буде проводитись робота по тротуарам, по наведенню порядку. У нас буде декілька днів плюсова температура, і за ці дні нам потрібно буде розчистити тротуари. Чесно кажучи, з тротуарами просто запустили ситуацію. У нас немає техніки у місті, яка передбачена для прибирання тротуарів, тому що двірник при великій кількості снігу лопатою не може прочистити ці тротуари. На наступній сесії, яка буде бюджетною, ми виносимо 15 мільйонів гривень на закупівлю техніки для прибирання міста. Це буде техніка, яка працюватиме і в зимовий період для прибирання, посипки міста, у тому числі й для тротуарів кілька машин, саме для прибирання тротуарів. Також будемо закладати малу механізацію для прибирання тротуарів і кілька машин для прибирання доріг», - розповів Житомирський міський голова.      

Як повідомляв Житомир.info, останній рясний снігопад у Житомирі та області пройшов 12 січня. Зараз міські тротуари й зупинки перетворились на ковзанку. За інформацією Укргідрометцентру, 25-27 січня на Житомирщині очікується різке зниження температури: вночі до -10-17°C, удень до -10°C.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі