Влада

Питання реабілітації дітей у відділенні при Житомирському дитбудинку вивчатимуть у МОЗ

7 February 2017, 18:13

Батьки хворих дітей, яких позбавили можливості безкоштовно лікуватися у медико-соціальному відділенні при Житомирському дитбудинку, звернулись за допомогою до Міністерства охорони здоров’я. Заступник міністра охорони здоров’я Оксана Сивак пояснює: так як заклад знаходиться у комунальній власності, потрібно з’ясувати хто повинен дати дозвіл на продовження такого лікування – чи міністерство, чи обласна влада. Тому вивчатимуть це питання разом із юристами та економістами міністерства.

«З того, що я бачу зараз, тут написано, що цей заклад є комунальною власністю обласного рівня. Тому, на даному етапі я не розумію у чому проблема в МОЗі, так як цей заклад не підпорядкований Міністерству охорони здоров’я напряму. Це має бути рішення влади, саме місцевої. Як мене батьки завірили, вони не потребують фінансування, вони тільки потребують схвалення від Міністерства охорони здоров’я. Можливо, я так підозрюю, що тут потрібно внести зміни в положення і статут. Можливо, я не знаю, я не бачила ні того, ні іншого. Але це теж можна вирішити на місцевому рівні. Я пообіцяла батькам, що завтра ми сядемо з нашими юристами та економістами в МОЗ і переглянемо ці документи. І я вже заздалегідь знаю, що це буде лист на облраду», - пояснює заступник міністра охорони здоров'я України з питань Європейської інтеграції Оксана Сивак.

Вона запевнила: в МОЗ усіляко сприятимуть, аби медико-соціальне відділення відновило прийом хворих дітей, адже реабілітаційні центри – одна зі складових медичної реформи.

«Це буде однозначно підтримка. Якщо потрібні з нашого боку якісь додаткові поради, підтримка – так, а фінансування йде з місцевого бюджету, тому МОЗ не має на це прямого впливу. Я хочу сказати, що реабілітація, так як і громадське здоров’я, зараз є в пріоритеті наших реформ. Тому, якщо є люди, які вміють і це роблять, ми будемо їх підтримувати. Однак, у цьому питанні потрібно розібратися. Отже, я розберусь і відповідь надішлю», - сказала Оксана Сивак.

Нагадаємо, з 2 лютого 2017 року запис на подальший курс реабілітації відділенні медико-соціальної реабілітації Житомирського обласного спеціалізованого будинку для дітей призупинено у зв’язку із завершенням терміну дії пілотного проекту МОЗ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі