Місто

На Житньому ринку у Житомирі продавці розбіглись, коли екологи прийшли «збирати» підсніжники

9 March 2017, 12:34

На ринку «Житній» у Житомирі екологи та поліцейські вилучили 1620 червонокнижних під сніжників, які були змушені утилізувати.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області 7 та 8 березня проводили роз’яснювальну роботу на ринках Житомирщини та в місцях імовірного збору квітів. Але жителі Житомирщини не дуже зважають на роз’яснення та публікації в засобах масової інформації і збагачують свій гаманець шляхом продажу Червонокнижних рослин. Працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області, працівники головного управління Нацполіції в Житомирській області та громадськість відвідали ринок «Житній». При появі вищезазначених працівників, продавці підсніжників розбіглись, в результаті чого було вилучено 1620 штук безгосподарських червонокнижних рослин. Враховуючи те, що квіти були без коріння і повернути їх назад в середовище існування не було можливості, екологи вимушені були їх утилізувати», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, Державна екологічна інспекція у Житомирській області розпочала проведення операції «Первоцвіт-2017»: штраф за знищення підсніжників становить від 49 до 62 грн.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі