Місто

Депутат Житомирської міськради на сесії показав, що лишилося від нового асфальту на Польовій

9 March 2017, 18:15

Фотографії асфальту на Польовій, капітальний ремонт якого провели восени 2016 року, показав на сесії Житомирської міської ради 9 березня депутат Олександр Рибак.

«У минулому році ми започаткували нову практику – комплексний підхід до ремонту наших мікрорайонів. І от хотілося б перед блоком змін до програми, що стосується ЖКГ, обговорити все, що зараз відбувається у мікрорайоні Польова. Це капітальний ремонт, який був зроблений на мікрорайоні Польова. Тобто це те, що після зими сталося з капітальним ремонтом. Асфальт був кладений новий. Щодо люку (на якому відсутня кришка, – ред), я до заступника міського голови, який курує питання ЖКГ, звертався вже декілька раз. Я дзвонив до МІЦ щодо люку, який відкритий вже 2 тижні. Якщо туди впаде дитина, я хочу знати, хто за це буде відповідати», – сказав Олександр Рибак.

Також він запитав у міського голови про оплату робіт підрядникам, які неякісно виконали свою роботу і подальшу долю асфальту у мікрорайоні.

«Що буде з тими об’єктами, які неякісно зроблені? Я це питання ставив на комісіях, колеги-депутати підтвердять, заступник Ваш, який займається цими питаннями, знизує плечима і каже: «Я не знаю», – розповів Олександр Рибак.

Депутат Сергій Онищук також висловив свої претензії щодо роботи технагляду.

«У цьому відношенні я бачу комплексну проблему. А найголовніша проблема – це так звані контролюючі органи – приватні підприємці, які мають відповідні ліцензії, отримують контракти, отримують за це кошти і мають фактично під кожен асфальтоукладчик сидіти і заглядати. Я пропоную у цьому відношенні дати протокольне доручення юридичному департаменту, подати у правоохоронні органи, до суду з позивними заявами про скоєння злочину. Тому що людина не виконала якісно свої роботи і отримала ці кошти, я вбачаю у цьому відношенні величезну проблему. Цих людей необхідно притягати до відповідальності», – сказав Сергій Онищук.

Міський голова вкотре сказав, що з недобросовісних підрядників стягнуть гроші, або зобов’яжуть покласти новий якісний асфальт.

«Коли ми у минулому році провели там дослідження, нам казали, що ця експертиза не зовсім по всім нормам проведена. Весна все показала. Давайте на депутатських комісіях розглянете ці всі документи, які ми направили на підрядників, роботу юрдепартаменту і винесете рішення, рекомендацію комісії. Є два варіанти: або ми стягуємо повністю кошти, або є другий варіант – підрядник готовий повністю перекласти асфальт», – сказав Сергій Сухомлин, і попросив свого заступника Олександра Фещенка прозвітувати про хід робіт.

«Абсолютно об’єктивні зауваження, повністю можу погодитись. У нас була проведена експертиза, були зауваження, всім підрядникам були надіслані листи-претензії, зараз буде ще проведене додатково комплексне обстеження всіх об’єктів, які виконувалися підрядниками. У одного підрядника є явно порушення, які справді видно по цим фотографіям. Технагляд, абсолютно правильним було депутата Онищука, треба працювати, як були підписані акти. підрядник зобов’язується переробити всі роботи, з ним недорозраховано 360 тис. грн. Якщо підрядник відмовиться, ми подаємо до суду і з нього стягнемо ці кошти», – сказав заступник міського голови Олександр Фещенко.

Депутат Микола Янушевич поцікавився, чи були у Житомирі прецеденти стосовно гарантійного обслуговування доріг, коли підрядників зобов’язували переробляти роботу, на що міський голова відповів так:

«За останні 20 років, я кажу по всій Україні, ніхто не робив експертизу асфальту. У минулому році ми перші в Україні зробили цю експертизу асфальту, зараз, думаю, це прецедент, ми виділимо кошти, зробимо експертизу по іншим об’єктам, які робилися за останні 5 років і почнемо переробляти потроху», – сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на капітальний ремонт на Польовій з міського бюджету було виділено більше 12 млн грн. 20 вересня 2016 депутати Житомирської міської ради, реагуючи на скарги жителів, перевірили і забракували ремонт асфальту і бордюрів на вулицях Кондратюка, Кибальчича та Селецькій.

Як повідомляв Житомир.info, ремонт більшості асфальтних під’їздів та проїздів в Житомирі виконує приватний підприємець Едгар Петросян.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі