Місто

Прохолодна погода не злякала житомирян, які обливалися водою в Поливаний понеділок

17 April 2017, 15:08

Кілька десятків дорослих та дітей зібрались опівдні 17 квітня на Михайлівській у Житомирі, щоб відзначити Поливаний понеділок. За словами людей, котрі зібрались у спеціальній зоні на пішохідній вулиці, їх прохолодна погода не зупинить. Дехто приїхав з дітьми навіть зі столиці, щоб взяти участь у цьому дійстві.

«Ми дуже великі екстремали і дуже любимо активний відпочинок. Ми до вас приїхали на свято з Києва. Ми любимо такі свята, ми любимо такі активності і завжди беремо в них участь. Звичайно, погодка могла б бути теплішою. Але нас це не зупиняє. Дивіться, яке прекрасне сонечко, потрібно радіти кожній миті - і все буде добре», - розповідає киянка Наталія.

Більшість відчайдухів, які у прохолодну погоду зібрались обливатись водою - діти. Малеча каже: настрій бойовий, а той, хто наблизиться до них, сухим з Михайлівської не піде.

«Я дуже хотіла потрапити на це свято і сюди прийшла з дуже хорошим і радісним настроєм», - розповідає дівчинка Маша.

«Я прийшов з настроєм хорошим і буду обливати всіх», - каже Богдан.

Організатори свята «Великдень у Житомирі» й самі долучились до обливання водою і сподіваються: поливаний понеділок вже скоро стане традицією для Житомира.

«У цьому році погода нас дуже здивувала. З одного боку, в мене вчора був дуже такий обережний настрій, оскільки не зрозуміло було, чи буде сьогодні дощ. Але сьогодні, на щастя, у нас сонце сяє. Вранці температура була мінус один за Цельсієм. Але, сподіваюся, що багатьох це не злякало. Я думаю, що ця давня українська традиція розвиватиметься і в Житомирі. Вона дуже помпезно проходить на західній Україні. У Львові, зокрема, в Тернополі та інших містах. Я думаю, що і в Житомирі люди з часом звикнуть, що у нас на другий день Пасхи є таке українське давнє свято», - розказує організатор свята «Великдень в Житомирі» Ярослав Гапоненко.

Як повідомляв Житомир.info, минулорічний «поливаний понеділок» припав на 2 травня, учасники були одягнуті в футболки й шорти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі