Місто

Житомиряни відзначили «Поливаний понеділок» обливанням з відер та садових шлангів

2 May 2016, 16:00

Спеціально до свята «Поливаного понеділка» у центрі міста, на Новому бульварі, де у ці дні проходить Великодній ярмарок, 2 травня облаштували майданчик для обливань. Усі, хто потрапляють у межі цього майданчика, не мають жодних шансів вийти сухими, не рятують навіть дощовики та шапочки, які пропонують одягати житомирянам.

До свята долучилися місцеві пожежні, для бажаючих змокнути і облити інших вони відкрили пожежний гідрант і встановили насос. У приміщенні кінотеатру «Жовтень» облаштували місце для сушіння. Такі мокрі забави у Житомирі проводять вперше, але організатори сподіваються, що це стане гарною традицією.

«Взагалі, ця традиція є звичайною для багатьох міст України. Зокрема, західних. У Львові це вже відбувається багато років поспіль, а Житомир – лише новачок у цій діяльності. Але я думаю, ми будемо лише збільшувати кількість нашої аудиторії. Раніше у місті Житомирі відбувались водяні бої, але це було в серпні у фонтані. А от зараз це відбувається на майданчику біля «Жовтня». І, як ви бачите, дуже багато дітей, дуже багато дорослих людей прийшли сюди, щоб подуркувати і отримати багато задоволення», – розповідає провідний спеціаліст управління культури Житомирської міської ради Олена Головко.

Житомиряни, які долучились до обливання водою кажуть, подібні речі дають неймовірний заряд позитиву та гарного настрою.

«Дуже круто, що зробили таку акцію, тепер не треба їхати до Львова, щоб бути облитим водою на Великдень. Мені здається, що це найкращий спосіб провести сьогоднішній день. І мені дуже шкода, що люди якось так на це дивляться. Мені здається, що ще трошечки не готові», – розповідає Олена Сінченко.

«Це дуже драйвово, неймовірний заряд позитиву. Взагалі, я не думав йти. Пішли двоє моїх друзів. Я стояв їх чекав, сумував і вирішив йти обливатись, бо це весело. Тут кожен сам за себе і робиться отаке», – сказав Кирило Гречанюк.

Фоторепортаж з «поливаного понеділка» можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі