Політика

НАЗК перевіряє декларації за 2015 рік двох нардепів від Житомирської області

11 May 2017, 16:50

Національне агентство з питань запобігання корупції проводить повну перевірку електронних декларацій за 2015 рік 96 осіб, серед яких – два нардепи-мажоритарники від Житомирської області.

Про це свідчить відповідь НАЗК на запит керівника відділу протидії корупції Центру «Ейдос» Гліба Канєвського – повідомляє «Українська правда».

Зокрема, перевіряється декларація за 2015 рік народного депутата від Житомира Борислава Розенблата (фракція Блоку Петра Порошенка). Рішення НАЗК щодо перевірки – від 29 березня 2017 року. Також перевіряється декларація нардепа від Чуднівського округу Віктора Развадовського (депутатська група «Відродження»). Рішення НАЗК по перевірці його декларації – від 6 квітня 2017 року.

Крім того, 22 лютого 2017 року НАЗК прийнято рішення про перевірку декларації за 2015 рік нардепа від Житомира минулого скликання Верховної Ради, а нині – віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка.

Нагадаємо, в січні цього року за клопотанням Генпрокуратури на підставі е-декларацій за 2015 рік, Печерський райсуд м.Києва доручив Державній фіскальні службі перевірити сплату податків 9 народними депутатами, серед яких, за інформацією ЗМІ, був і нардеп від Житомира Борислав Розенблат. Юристи народного депутата помітили суттєві невідповідності в тексті ухвали суду і поставили під сумнів те, що в ухвалі суду йдеться саме про статки Розенблата. 

Як повідомляв Житомир.info, за 2015 рік народний депутат від Житомира Борислав Розенблат задекларував 2 мільйони доларів готівки, а готівкові кошти його дружини – 1,4 мільйони євро та 36 тисяч 805 доларів США. Народний депутат від Чуднівського округу Віктор Развадовський задекларував за 2015 рік готівкою 975 тисяч гривень, 677 тисяч доларів та 250 тисяч євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі