Культура

У новому театральному сезоні Житомирський драмтеатр планує підвищити ціни на квитки

4 July 2017, 09:42

Ціни на вистави у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги поки не підвищуватимуть, однак, ймовірніше за все, вони зростуть в новому театральному сезоні.

Про це на прес-конференції 23 червня розповіла директор драмтеатру Наталія Ростова.

«З початку 73 театрального сезону ми заробили на виставах 1 млн 300 тис. грн, це майже половина від нашого плану (3 мільйони до кінця року). Ми поки не підвищуємо ціни на квитки, однак з нового театрального сезону буквально на копійки, але доведеться підняти. Тому що життя диктує, ми збираємось робити нові постановки, і через ріст цін на тканину ми їх не «витягнемо». У нас стоїть дилема: або ми не працюємо, нічого не робимо, або підвищуємо ціни на квитки. Думаємо, це буде ріст на 5-10 гривень. Ми теж чітко розуміємо, що в сьогоднішніх умовах не можна робити  високі ціни. Сьогодні середня вартість квитків становить 70-80 гривень», - розповіла Наталія Ростова.

Нагадаємо, новий театральний сезон розпочнеться у жовтні 2017 року.

З її слів, вистава «Вій», прем’єрний показ якої відбувся в Житомирі 28 та 29 червня, виявилася найдорожчою за останні роки.

«Вистава «Вій» найдорожча від часу призначення мене на посаду директора, і я думаю, що вона викличе фурор. Вона виявилася найдорожчою через подорожчання розхідних матеріалів, зокрема, тканини. Наприклад, та, з якої робляться декорації, подорожчала в 3-4 рази. Раніше можна було зробити 3 вистави, а зараз одну», - розповіла директор театру 23 червня.

Режисер вистави за однойменною повістю Миколи Гоголя «Вій» Петро Авраменко бідкається: через фінансову скруту довелося відмовитися від деяких ідей, наприклад, від бризк води під час вистави просто в глядацьку залу.

«Меценатів нема, закон про меценатство не прийнятий. Як театрам в таких випадках виживати? Як досягати майстерності? Кажуть, хороший театр – це коли вийшов актор, і хай грає. Є такі вистави, і ми із задоволенням їх ставимо. Але все-таки театр має бути атмосферно не гіршим, ніж кіно. Він має бути крутішим, і вистави повинні бути різні, і на це потрібні фінанси. Он треба вода, треба насос, щоб її відкачати (декорації прем’єрної вистави «Вій» за Миколою Гоголем – ред.). Треба, щоб вона полетіла, хотіли ще по залу її пустити, а за що це все зробити?», - запитував Петро Авраменко.

Як повідомляв Житомир.info, система електронних закупівель ProZorro поставила Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги у жорсткі рамки, через що актори нерідко докуповують одяг та декорації за власний кошт. Ще театру не вистачає балетних артистів, тому під час вистав танцюють навіть оркестранти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі